Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNADNR selecteaza alternativa de traseu pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti
CNADNR selecteaza alternativa de traseu pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 08 Mar 2016 14:11
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a supus dezbaterii publice, pentru prima data in istorie, un proiect de infrastructura rutiera, in vederea selectiei variantei celei mai bune pentru ruta autostrazii Sibiu-Pitesti. Potrivit datelor companiei, acest demers a avut drept scop cunoasterea si eliminarea eventualelor probleme de mediu, de geomorfologie a terenului sau de arheologie, care ar putea genera modificari ale proiectului.
In acest sens, CNADNR a organizat dezbateri publice in cele trei judete interesate cu privire la acest subiect, respectiv la sediile consiliilor judetene din Valcea (la data de 23 noiembrie 2015), Arges (26 noiembrie 2015) si Sibiu (3 decembrie 2015).
In prezent, proiectul autostrazii Sibiu-Pitesti se afla in etapa elaborarii studiului de fezabilitate (SF), respectiv a selectiei alternativelor de traseu, varianta optima urmand a rezulta in urma unei analize multicriteriale, in baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice si financiare.
In urma sedintelor de lucru dintre reprezentantii JASPERS/CNADNR si proiectant, au fost agreate de principiu urmatoarele:
  • analiza unei game variate de alternative de traseu prin studiul aferent primei etape a analizei multicriteriale;
  • analiza variantelor de traseu rezultate dupa finalizarea primei faze, prin metodologia etapei a doua a analizei multicriteriale. Proiectantul urmeaza sa elaboreze studiul in baza acestei metodologii pentru alegerea alternativei optime de traseu.
SF va fi definitivat, conform programului, pana la jumatatea lunii decembrie 2016.
Proiectarea si executia lucrarilor la autostrada Sibiu-Pitesti vor fi demarate dupa finalizarea SF. Contractul de lucrari va beneficia de sprijin financiar prin POIM 2014 - 2020, data estimata pentru deschiderea traficului pe tronsonul de autostrada fiind anul 2021.
Avand in vedere ca autostrada Sibiu - Pitesti este principalul proiect de infrastructura vizat de autoritati, la nivelul CNADNR s-a decis constituirea colectivului de lucru denumit Unitatea de Implementare pentru Revizuirea/ Actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu-Pitesti", in cadrul caruia au fost desemnati 18 angajati ai CNADNR, avand diferite specialitati in domeniu, pentru a urmari procesul de realizare a studiului de fezabilitate si, in mod special, elaborarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel incat SF sa respecte standardele de calitate impuse de UE.
In ultimele luni ale anului trecut, CNADNR a supus dezbaterii publice cinci variante de construire a autostrazii Sibiu-Pitesti, inca din faza realizarii SF, cu scopul unei cunoasteri cat mai detaliate a proiectului, a amplasamentului si a conditiilor de care proiectantul trebuie sa tina cont. Cele 5 variante sunt disponibile pe site-ul CNADNR si pe forum.cnadnr.ro. 
Compania de drumuri va proiecta in regie proprie si va monitoriza contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti, ce va avea o lungime de aproximativ 116 km si va necesita investitii totale de peste doua miliarde euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMTotalEnergieshiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
konsent
concelex
rigips
Ubitech
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
VEGO
EURO BUILD
CDS
noark
strabag nivel 1
GEWISS
quadratum
SSAB
theda mar
leviatan
AED
EDIT-Structural
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
SIGM
DRS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<