Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNAIR: Contestare a rezultatelor testelor CESTRIN cu echipamentul Hawkey 2000
CNAIR: Contestare a rezultatelor testelor CESTRIN cu echipamentul Hawkey 2000
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2018 10:10
Testele de planeitate efectuate in aceste zile de o echipa mixta coordonata de DRDP Iasi, pe loturile 3 si 4 Sebes - Turda, reprezinta o noua verificare, dupa ce anterior CESTRIN efectuase teste similare cu echipamentul Hawkey 2000, de masurare a planeitatii si rugozitatii drumului, in profil longitudinal, care se exprima in indice de planeitate IRI (m/km). Actualele teste de planeitate sunt efectuate cu dreptarul de 3 m (LATA), un dispozitiv atestat metrologic, care arata cu o acuratete de 100 % nivelul de uniformitate al caii de rulare, pe suprafata masurata, sub acest dreptar si se exprima in mm.
Rugozitatea este masurata pe lotul 3 al autostrazii Sebes-Turda cu pendulul, un instrument de asemenea atestat metrologic, care ofera informatii relevante despre aderenta caii de rulare, exprimata in unitati ptv. Si aceste masuratori vin dupa testele desfasurate de CESTRIN cu echipamentul Hawkey 2000, care a masurat adancimea medie a macrotexturii prin metoda volumetrica, iar rezultatele sunt exprimate in mm. Hawkey 2000 este un echipament de ultima generatie, cu inalte performante in masurarea planeitatii si rugozitatii drumurilor, aflat la ora actuala in dotarea unor state europene ca Germania, Franta si Austria. Masuratorile cu aceste dispozitive sunt prevazute in normativul AND 605/2013 pentru mixturi asfaltice executate la cald.
Testele care se realizeaza acum pe cele doua loturi ale autostrazii Sebes-Turda au ca scop sa ofere CNAIR siguranta ca Antreprenorii si-au respectat exigentele calitative, asumate prin proiectele proprii. Se doreste sa se stabileasca si daca modul in care au fost executate lucrarile respecta exigentele minime de calitate prevazute de reglementarile tehnice si de legislata in vigoare. Aceasta in contextul in care verificarile complexe, efectuate anterior de CESTRIN cu aparatura de ultima generatie, au aratat o posibila nerespectare de catre Constructori a propriilor proiecte si a exigentelor minime care deriva din reglementarile tehnice in vigoare.
Noile masuratori sunt efectuate prin metode clasice alternative, mai putin complexe, care au insa ca scop lamurirea situatiei creeate de contestarea de catre Constructori a rezultatelor testelor precededente, efectuate de CESTRIN. Din echipa care efectueaza testele pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebes - Turda fac parte reprezentanti ai CESTRIN, ai constructorilor si ai consultantilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
concelex
theda mar
quadratum
viarom
rigips
MAKITA
noark
ness project
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander