CNAIR SA: Graficul de executie a soselei de centura a Capitalei |
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 16 Nov 2016 09:59 |
Pe sectorul soselei de centura a Capitalei cuprins intre DN 2 (Afumati) si A2 (Bucuresti - Constanta), cu o lungime de 11,5 km, in aceasta perioada se face verificarea proiectului tehnic, ce va fi aprobat pana la finele anului in curs, in vederea demararii procedurii de achizitie publica pentru executie. Licitatia va fi lansata in luna decembrie 2016, termenul estimat pentru finalizarea acestui tronson fiind in a doua jumatate a anului 2017, conform datelor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA.
Conform aceleiasi surse, inelul de sud, cuprins intre A1 (Bucuresti - Pitesti) si A2 (Bucuresti - Constanta) va fi de implementat in doua etape. Prima dintre acestea vizeaza sectorul de 22,5 km dintre A1 si DN 5 (Bucuresti - Giurgiu), licitatia pentru atribuirea contractului de executie urmand a fi lansata in noiembrie 2016. Inceperea proiectarii este estimata pentru luna mai 2017, urmand a avea o durata de 5 luni, iar termenul de incepere a lucrarilor este preconizat in luna octombrie 2017. Inaugurarea sectorului de drum este prevazuta in aprilie 2018, dupa 18 luni de lucru. Cel de-al doilea tronson, cuprins intre DN 5 si A 2, va avea o lungime de 9,4 km. "Pe acest sector, proiectul va continua in functie de solutia data de expertii colaboratori ai Bancii Europene pentru Investitii (BEI) dupa o analiza multicriteriala, in baza acordului semnat cu Ministerul Fondurilor Europene. Raportul final va fi predat CNAIR in termen de 5 luni (pana la 1 mai 2017). Solutia recomandata va dicta termenul pentru proiectare si executie", se arata intr-un comunicat oficial al companiei de administrare a drumurilor.
Pe cealalta sectiune, cuprinsa intre A1 (Bucuresti - Pitesti) si DN 7 (Chitila), cu o lungime de 8,6 km, se lucreaza, iar pana la finalul acestui an se va putea circula pe patru benzi. Deschiderea circulatiei in aceasta zona este conditionata de furnizorii de utilitati.
S-a stabilit conducerea Companiei Nationale de Investitii Rutiere
Recent, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a numit, printr-un Ordin de Ministru, directorul general, precum si membrii Consiliului de Administratie si AGA ai Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR). Astfel, functia de director general va fi ocupata de Valentin Urlan, pentru un mandat interimar. Selectia s-a realizat in urma procesului de recrutare care a durat o luna, timp in care au fost evaluate zeci de aplicatii. Peste 20 de candidati (persoane fizice din Romania, dar si din strainatate) au fost selectati pentru interviu. Valentin Urlan este inginer-constructor cu 22 ani de experienta in domeniu, in elaborarea diferitelor categorii de proiecte UE de infrastructura, turism, dezvoltare sociala, a mediilor de afaceri, precum si in managementul de proiect si in analiza financiara, socio-economica, de risc si senzitivitate pentru proiectele de infrastructura regionala.
Selectia pentru Consiliul de Administratie a fost realizata dupa identificarea principalelor categorii de expertiza ale componentei consiliului. Membrii interimari selectati sunt exponenti ai fiecarei categorii in parte: Alina Burlacu (expertiza in proiecte si legislatie de drumuri si poduri), Daniela Schiopu (economic), Madalina Stoian (mediul academic), Victor Giosan (finante publice), Bogdan Puscas (achizitii publice), Mihaela Ruscior (juridic), Gheorghe Stirbu (mediul de afaceri).
In plus, pana la finalul anului 2016, vor fi alesi cinci membri care sa compuna Consiliul de Transparenta CNIR.
|