Agenda Constructiilor
Marti, 07 Iulie 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTIC: Stadiu de 65% pentru legatura feroviara Gara de Nord - Aeroportul Otopeni
MTIC: Stadiu de 65% pentru legatura feroviara Gara de Nord - Aeroportul Otopeni
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 07 Mai 2020 10:58
Stadiul lucrarilor, la obiectivele de infrastructura aferente modernizarii liniei de cale ferata Bucuresti Nord - Aeroportul International Henri Coanda Otopeni si a Corpurilor A si B plus Rotonda Aeroportului Baneasa, a fost verificat de catre ministrul Lucian Bode impreuna cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al Prim-ministrului, Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului si secretarul de stat Ionel Scriosteanu.
In ceea ce priveste reabilitarea si refunctionalizarea interioarelor Corpurilor A si B, dar si Rotonda de la Aeroportul International Bucuresti Baneasa -Aurel Vlaicu, obiectiv al carui contract de proiectare si executie se ridica la valoarea de 55.524.200 lei + TVA, se inregistreaza un stadiu fizic al lucrarilor de peste 25%. Precizam ca, in conditiile amanarii organizarii Campionatului European de Fotbal 2020, s-a renuntat la strategia de a finaliza in prima faza corpurile A si B si au fost demarate toate lucrarile prevazute in contract. Astfel, potrivit graficului de lucrari, termenul de finalizare este stabilit pentru luna octombrie 2020.
“Am vazut ca sunteti mobilizati si odata cu schimbarea strategiei, generata de amanarea Campionatului European de Fotbal, ati ales sa atacati toate fazele, care constau in reabilitarea Corpurilor A si B plus Rotonda. La acest moment lucrarile de demolare, de consolidare, compartimentari usoare si relocari au un stadiu fizic avansat si am certitudinea ca asocierea castigatoare are toate premisele sa respecte termenul de finalizare si receptie a intreg obiectivului, care este octombrie 2020”, a spus ministrul Bode.
In cazul liniei de cale ferata Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, ministrul Lucian Bode a remarcat evolutiile inregistrate de la ultima vizita si a cerut antreprenorului sa pastreze ritmul accelerat incat la sfarsitul lunii august 2020 acest obiectiv sa fie finalizat. Astfel, in cazul acestui obiectiv, se inregistreaza un stadiu fizic al lucrarilor de aproximativ 65%, in conditiile in care in ultima perioada au fost implementate o serie de masuri necesare pentru protectia sanatatii muncitorilor pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.
„Sunt aici, in vizita de lucru, pe al doilea obiectiv de infrastructura, gestionat de catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, asumat in perspectiva desfasurarii Campionatului European de Fotbal. Ma refer la linia de calea ferata Gara de Nord - Otopeni. Este un obiectiv extrem de important al ministerului si al Companiei CFR Infrastructura, primul finalizat de la zero dupa foarte multi ani. Am vazut ca lucrurile au evoluat foarte mult de ultima mea vizita aici. Am vrut sa vad stadiul lucrarilor si totodata sa-i dau o veste buna constructorului si anume aceea ca a fost deblocat un obstacol foarte important in constructia acestui obiectiv prin semnarea acordului dintre CFR Infrastructura si societatea care detine hotelul, obiectiv care se afla in aproprierea culoarul liniei de cale ferata. Din acest moment, antreprenorul nu mai are niciun obstacol si nici scuze sa se incadreze in termenul contractual. Termenul asumat este sfarsitul lunii august 2020. Vad ca pe santier exista o mobilizare foarte buna, cu un stadiu fizic de aproximativ 65%. Vreau sa le multumesc tuturor ca au inteles ca pentru noi, pentru Romania, acest obiectiv de cale ferata este unul extrem de important” , a precizat Lucian Bode.
 
ACADTeraSteelCOVID-19VideoConfAC-iulbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere