Agenda Constructiilor
Sambata, 14 Decembrie 2019
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - OLT: Un proiect special va fi realizat in urmatoarele 24 de luni in judet
OLT: Un proiect special va fi realizat in urmatoarele 24 de luni in judet
Infrastructura Publicat de Simona Ene 17 Iul 2013 12:53
Pe raza judetului Olt va fi demarat, in perioada urmatoare, un proiect complex, in valoare de peste 455 milioane de lei, ce va trebui inaugurat in termen de doi ani. Contractul de executie a fost atribuit recent unui consortiu format din doua companii consacrate in domeniul constructiilor, respectiv Danya Cebus Rom (din Bucuresti) si Kellogg Brown & Root Services Inc (din Houston, Texas), ce vor efectua, pe rand, lucrarile de infrastructura si constructii civile (in valoare de peste 257 milioane de lei) si pe cele legate de securitate (198,2 milioane de lei). Proiectul, ce vizeaza realizarea unei baze militare americane in localitatea Deveselu (din judetul Olt), prevede edificarea cladirilor si infrastructurii necesare intr-o prima etapa, ulterior urmand a se instala sistemul de aparare antiracheta. Obiectivul de investitii a fost initiat de Ministerul Apararii din Statele Unite ale Americii (United States Department of Defense), pentru Pentagon, lucrari similare celor de pe teritoriul Romaniei urmand a se desfasura in statul Morrestown (din New Jersey).
Discutiile cu privire la implementarea acestui proiect au fost demarate intre oficialii din tara noastra si SUA inca din anul 2009, iar dupa mai multe intruniri si discutii, in data de 13 septembrie 2011 a fost semnat acordul pentru amplasarea scutului de aparare impotriva rachetelor balistice in localitatea Deveselu. Finantarea proiectului provine din fondul de resurse al autoritatilor guvernamentale din SUA, alocate pentru acest an constructiilor militare si cercetarii, dezvoltarii, testarii si ingineriei. Pentru acest obiectiv s-au primit opt oferte din partea unor consortii de firme de constructii, contractul fiind atribuit de Corpul de Ingineri al Armatei din Wiesbaden - Germania (in calitate de autoritate contractanta) consortiului romano-american pentru suma fixa de 134,2 milioane USD.
***
Pentru compania Danya Cebus Rom, care anul trecut a inregistrat o scadere de peste 20% a cifrei de afaceri (pana la 67,4 milioane de lei) fata de nivelul inregistrat in precedentele 12 luni, adjudecarea acestui contract reprezinta o oportunitate de dezvoltare a activitatii pe piata interna, conform strategiei aferente anului in curs. In ceea ce priveste societatea americana de constructii, KBR este prezenta pe piata europeana prin subsidiarele din Federatia Rusa, Suedia si Marea Britanie, colaborand frecvent cu autoritatile centrale de aparare din SUA si Marea Britanie, pentru implementarea unor astfel de obiective, amplasate pe intreaga suprafata a Europei. Pentru informatii suplimentare, www.danya-cebus.ro sau www.kbr.com
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
LUMIONACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere