Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Circa 50.000 de locuinte, debransate de la sistemul centralizat de incalzire
ARISTON: Circa 50.000 de locuinte, debransate de la sistemul centralizat de incalzire
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 23 Feb 2016 08:00
Circa 50.000 de locuinte au fost debransate de la sistemul centralizat de incalzire anul trecut, optand pentru echipamente proprii, in special pentru centrale termice pe baza de gaze naturale, conform unei analize realizate de Ariston Thermo Romania, lider al pietei locale de centrale termice si boilere electrice. "Potrivit datelor raportate de Autoritatea Nationala pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), in 2015 numarul apartamentelor din Romania care au renuntat la incalzirea in sistem centralizat si, in majoritate, beneficiaza acum de un alt tip de sistem de incalzire, a ajuns la 47.700, cu 58% mai mare comparativ cu 2014, cand cifra s-a situat la aproximativ 30.000 de locuinte", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager al Ariston Thermo Romania.
Potrivit managerului, trendul debransarilor a continuat in 2015 datorita cresterii gradului de constientizare, in randul populatiei, a avantajelor pe care le aduce detinerea unui sistem propriu care sa asigure incalzirea locuintei si a apei calde. Dincolo de acest aspect, pretul foarte mare al gigacaloriei furnizate de CET-uri in anumite zone din tara, comparativ cu al uneia produse de o centrala termica, dar si dorinta de confort si autonomie reprezinta aspecte care au contribuit la decizia celor peste 47.700 de familii. "Studiile pe care le derulam anual arata ca populatia intelege tot mai mult avantajele unei centrale termice proprii si este tot mai receptiva catre noile tehnologii, precum modelele in condensare. Astfel, datele oficiale arata ca, in ultimii cinci ani, peste 262.300 de familii au decis sa renunte la CET-uri, iar cea mai mare parte a acestora a optat pentru instalarea unei centrale termice de apartament pe baza de gaze naturale", a precizat Catalin Draguleanu. 
Judetul Galati se afla in topul debransarilor
Conform datelor ANRSC, in topul judetelor unde s-au raportat cele mai multe debransari se afla Galati, unde aproape 20.300 de apartamente au renuntat la sistemul centralizat de incalzire. Pe locurile urmatoare in top se afla Constanta (cu peste 4.900 de apartamente) si Prahova (4.200). Analiza realizata de Ariston Thermo Romania pe baza datelor raportate de ANRSC arata ca, la finalul lui 2015, in 9 judete din tara intreaga populatie a optat pentru debransare si foloseste sisteme proprii de incalzire a locuintei. De asemenea, alte 12 judete mai au doar sub 10% din locuinte racordate la CET-uri. "In urmatoarele 18 judete din tara, procentul apartamentelor bransate variaza intre 10 si 50%, numarul maxim de locuinte conectate inca la sistemul centralizat fiind intalnit doar in Bucuresti, Mehedinti si Bihor, cu peste 50%", a mai aratat Catalin Draguleanu. Potrivit analizei, circa 40% din locuintele din Bucuresti sunt debransate de la sistemul centralizat de incalzire.
Economiile aduse per gigacalorie la instalarea unei centrale termice sunt, in medie, de 20%. Insa, dincolo de media nationala, conform datelor ANRSC, exista si orase unde gigacaloria produsa in sistem centralizat este chiar si mai mare, iar economiile prin instalarea unei centrale termice in condensare pot ajunge si la 55%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiTotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
quadratum
viarom
Arduro
VEGO
MAKITA
leviatan
SSAB
noark
AED
SIGM
ness project
theda mar
BogArt
DRS
EDIT-Structural
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
CDS
konsent
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<