Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VIESSMANN a incheiat anul 2014 cu afaceri de 28 milioane de euro
VIESSMANN a incheiat anul 2014 cu afaceri de 28 milioane de euro
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 04 Mar 2015 15:35
Cifra de afaceri a Viessmann Romania, subsidiara locala a liderului german in domeniul productiei de sisteme de incalzire Viessmann, a inregistrat o crestere usoara in 2014, fata de nivelul anului anterior, pana la 28 milioane de euro. Pentru 2015, conducerea companiei estimeaza mentinerea trendului ascendent al incasarilor. "Vom fi, cu siguranta, avantajati de prevederile legislative ce vor intra in vigoare in luna septembrie 2015, deoarece Viessmann inoveaza permanent in ceea ce priveste cresterea eficientei energetice si scaderea emisiilor de substante poluante si a consumului de combustibil. Mizam, de asemenea, pe tehnologii noi, vanzarile de colectori solari realizate in 2014 depasind nivelul de echipare a 1.000 de case. Totodata, in 2015 dorim sa ne consolidam pozitia pe piata echipamentelor pentru racire si pe segmentul aparatelor pentru aer conditionat. Suntem atenti si la sectorul instalatiilor pentru productia de biogaz, fiindca avem deja solutii consacrate in domeniu, insa aceasta zona este dependenta strict de subventii", a declarat Olimpiu Achim, directorul general al Viessmann Romania.
Piata de centrale termice se va schimba radical in anii urmatori, deoarece din luna septembrie a acestui an va intra in vigoare normativul european cu privire la eficienta energetica a echipamentelor de incalzire. Aceasta situatie va avea ca efect orientarea catre cazanele in condensatie cu un randament ridicat, in detrimentul celor conventionale, care in prezent sunt predominante in Romania. "Pe acest segment, Viessmann este lider consacrat, cu o cota de peste 30% dintr-o piata estimata la circa 14.000 de unitati pe an. Concurenta este mare, in conditiile in care in acest domeniu exista peste 10 operatori importanti. Legislatia implica deopotriva atat sectorul rezidential, cat si pe cel industrial", a mai spus Olimpiu Achim.
Potrivit datelor companiei, aproximativ una din cinci centrale Viessmann vandute in Romania utilizeaza tehnologia in condensatie, in timp ce raportul pe piata este total diferit. "Nu este usor sa vinzi tehnologie de varf pe o piata orientata spre pret, respectiv spre produsele conventionale. Cumparatorii care decid sa analizeze calculele de exploatare aleg, de obicei, tehnologia mult mai eficienta a condensatiei", a mai spus managerul Viessmann Romania.
Pentru mentinerea standardelor de calitate a serviciilor oferite pe plan local (montaj si intretinere), la sediul societatii sunt pregatite anual peste 1.200 de persoane in cadrul programelor oferite de Academia Viessmann.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ACADALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere