Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VIESSMANN: Afaceri de circa 19 milioane de euro, in primele noua luni
VIESSMANN: Afaceri de circa 19 milioane de euro, in primele noua luni
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 05 Nov 2015 16:35

Viessmann Romania, unul dintre liderii pietei locale de tehnologii pentru incalzirea, racirea si conditionarea aerului (HVAC), a inregistrat o crestere a vanzarilor in primele noua luni ale anului in curs, pana la nivelul de 84 milioane de lei (circa 19 milioane de euro), un aport semnificativ la aceste rezultate avandu-l preponderent comercializarea cazanelor murale conventionale Vitopend 100-W si a celor de incalzire in pardoseala, cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului - Vitoligno 100-S. Compania a vandut peste 28.000 astfel de sisteme de incalzire in fiecare an, la nivel national. "Avem o crestere buna a cifrei de afaceri, am depasit 84 milioane lei la noua luni, in contextul in care piata HVAC din Romania se inscrie pe un usor trend pozitiv", a declarat Olimpiu Achim, directorul general al Viessmann.

Pe 26 septembrie 2015 a intrat in vigoare Directiva Europeana ErP (Efficiency related products), care reglementeaza etichetarea sistemelor de incalzire, ca ansamblu. "Etichetarea este, de fapt, un lucru cat se poate de normal. Consumatorii romani sunt obisnuiti cu un astfel de limbaj vizual, dat fiind faptul ca etichetarea este folosita deja de ani buni pe piata produselor electrocasnice. Ca o consecinta a acestei directive, care se aplica la nivelul tuturor tarilor din UE, vom fi martori ai orientarii consumatorilor catre cazanele in condensatie cu randament ridicat, in detrimentul celor conventionale, care acum inca domina autoritar piata din Romania", a mai spus Olimpiu Achim.

Viessmann a introdus tehnologia cazanelor in condensatie pe piata din Romania inca de la sfarsitul anilor '90.

Potrivit datelor companiei, un alt semnal pozitiv primit in acest an este pe segmentul echipamentelor de ventilatie si climatizare, in contextul climei calduroase din ultima vreme fiind constatata o crestere a ponderii produselor de racire a aerului din vanzarile totale.

***

Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire. Compania a fost infiintata in Germania, in anul 1917, de catre Johann Viessmann si este condusa, in prezent, de prof. dr. Martin Viessmann, nepotul fondatorului. Cifra de afaceri a companiei a atins 2,1 miliarde euro anul trecut, cu peste 11.400 de angajati. In Romania, grupul estre prezent din anul 1998, cu o reprezentanta proprie ce numara, actualmente, 60 de angajati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere