Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Energoloop: Nou hub pentru proiecte fotovoltaice, dezvoltat de fondatorii Musette
Energoloop: Nou hub pentru proiecte fotovoltaice, dezvoltat de fondatorii Musette
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 08 Iun 2023 11:08
Cristina Batlan si Roberto Batlan, fondatorii brandului de incaltaminte si accesorii Musette, investesc in startup-ul Energoloop, fondat in parteneriat cu Eduard Fariseu, unul dintre tinerii antreprenori care au obtinut finantare in cadrul emisiunii “Imperiul Leilor”, difuzata pe Pro TV, si care functioneaza sub forma unui hub fotovoltaic, oferind solutii complete pentru finalizarea proiectelor de autoconsum in sectorul industrial din Romania, dar si pentru parcurile fotovoltaice. In doar sase luni de la infiintare, Energoloop a finalizat proiecte cu o putere totala instalata de aproximativ 6 megawati, fiind contractati pana la finalul acestui an inca 20 de megawati. Tinta companiei pentru urmatorii doi ani este constructia de cel putin 100 de megawati la sol pentru producatorii de energie electrica din surse regenerabile.
Startup-ul Energoloop raspunde provocarilor actuale si nevoilor viitoare pe piata de energie din surse regenerabile cu o abordare completa si adaptata pana la ultimul detaliu pentru a se potrivi planurilor strategice ale companiilor de imbunatatire a performantelor energetice. Serviciul incepe prin stabilirea, alaturi de management, a obiectivului de independenta energetica, definind resursele de potential energetic disponibile si oferind servicii complete de autorizare - proiectare, furnizare de echipamente, racordare, punere in functiune si asistenta in procesul de vanzare a energiei electrice produse.
„Avand in vedere realitatea actuala din piata, cu facturi mari la energie, vrem sa ajutam companiile sa devina independente energetic, iar Energoloop este o solutie <<one-stop-shop>> de servicii complete si adaptate la dimensiunea si cerintele fiecarui proiect in parte, economisind timp si bani in acest proces. Practic, oferim posibilitatea unui pret mai redus, cu amortizare integrala a investitiei pentru consumatori intr-un interval de 3 - 3,5 ani, solutii de finantare directe catre noi, timp de executie mic si acoperire nationala pentru realizarea proiectelor fotovoltaice de orice dimensiune”, explica Eduard Fariseu, CEO si co-fondator Energoloop, care detine o specializare in energie regenerabila si peste 3 ani de experienta in domeniu.
Eduard Fariseu este unul dintre tinerii antreprenori de la emisiunea “Imperiul Leilor”, difuzata pe Pro TV, care au obtinut finantare. Cristina Batlan si Dr. Wargha Enayati, investitori in cadrul aceleiasi emisiuni, s-au asociat cu el pentru dezvoltarea afacerii Opvarmning, firma pe care o administreaza impreuna cu tatal sau si care produce, la Telesti, in judetul Gorj, peleti si brichete din rumegus pentru incalzirea locuintelor. El le-a cerut leilor 250.000 de euro pentru a pune pe picioare o noua linie de productie, mai eficienta, in schimbul a 25% din afacere.
„Ca business angel, dincolo de zona de lifestyle si sanatate, ma preocupa si am obiective ambitioase si in zona de mediu in general, de energie verde, de reciclare. Cred cu tarie ca oamenii din business care investesc acum timp si resurse in zona sustenabilitatii vor fi mult mai castigati in viitor. Imi doresc sa contribui la constructia unui viitor nelimitat de verde si sustenabil pentru generatiile viitoare”, spune Cristina Batlan, care a intrat in lumea afacerilor in urma cu mai bine de 30 de ani, iar in prezent conduce trei fabrici, zeci de magazine Musette in tara si strainatate si peste 600 de angajati.
In urmatorii doi ani, obiectivul declarat al Energoloop, noul business creat de Eduard Fariseu si fondatorii Musette, in urma unei investitii suplimentare a acestora, este de consolidare a pozitiei de piata locala si de crestere a eficientei energetice pentru cat mai multe firme. Prin instalarea unor proiecte cu o putere totala instalata de cel putin 100 de megawati pentru producatorii de energie electrica din surse regenerabile, firmele isi vor putea reduce semnificativ facturile la energie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
ness project
EDIT-Structural
siniat
viarom
concelex
rigips
CDS
noark
konsent
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander