HONEYWELL si UTCB au inaugurat laboratorul pentru managementul cladirilor |
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 07 Nov 2018 16:38 |
Constructiile din ziua de azi reprezinta mai mult decat patru pereti si un acoperis. Internet of Things (IoT) - termenul folosit pentru a descrie conectarea prin internet a unor dispozitive offline pentru a le creste productivitatea - revolutioneaza modul in care functioneaza cladirile. Constructiile de astazi includ infrastructuri complexe, conectate si inteligente, capabile sa gestioneze in mod proactiv totul, de la consumul de energie, pana la confortul si securitatea locatarilor. Odata cu noul parteneriat intre Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si Honeywell, un dezvoltator global al tehnologiilor de inginerie industriala, Romania face un pas inainte in a deveni unul dintre cele mai importante hub-uri de tehnologie pentru cladirile inteligente din Europa.
Cele doua institutii au inaugurat impreuna un nou laborator tehnologic universitar, care va fi folosit de aproximativ 1.000 de studenti din cadrul Facultatii de Inginerie a Instalatiilor. Investitia in acest laborator va permite studentilor sa testeze, sa simuleze si sa puna in practica diferite tehnologii si sisteme necesare functionarii eficiente a noilor cladiri interconectate.
Prin intermediul acestui laborator de ultima generatie, studentii vor avea acces deplin la cele mai recente tehnologii specifice industriei conectate IoT, ajutandu-i sa se pregateasca pentru o cariera in inginerie, in linie cu cerintele Industriei 4.0.
„Studentii isi pot exersa cunostintele dobandite in scoala pe o suita de echipamente, de la cele de siguranta la incendiu, sisteme de management al cladirilor, sisteme de eficienta energetica si servicii bazate pe rezultate (outcome based servcies), imbinand astfel pregatirea academica cu exercitiul practic”, a declarat prof. inginer Sorin Burchiu, decan al Facultatii de Servicii de Constructii.
Noua facilitate este al treilea laborator universitar pus in functiune de Honeywell acest an, compania inaugurand astfel de facilitati educationale in parteneriat cu Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica si cu Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Timisoara.
Honeywell este unul dintre angajatorii de top din tehnologie din Romania, 26% dintre angajatii sai provenind din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti si din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti. Compania intentioneaza sa creasca acest procent in urmatorii ani si sa ofere mai multor absolventi oportunitatea de a lucra in cadrul uneia dintre cele mai diverse companii de tehnologie bazata pe software din lume.
„Inginerul viitorului are nevoie de o varietate de aptitudini, care sa-i permita sa vizualizeze si apoi sa dezvolte tehnologii care combina hardware, software si analiza de date pentru a face lumea mai sigura, inteligenta, productiva, si durabila”, a spus Ronald Binkofski, Presedintele Honeywell pentru Europa Centrala si de Est. „Prin intermediul acestui nou parteneriat, ne asiguram ca Romania va continua sa pregateasca experti in tehnologie, capabili sa sustina atat piata interna, cat si alte sectoare industriale din intreaga lume”.
Activitatea desfasurata pe mai multi ani face parte din angajamentul continuu al Honeywell pentru consolidarea educatiei STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) din Romania si pentru oferirea resurselor si cadrului practic de care profesorii si studentii au nevoie in procesul de educatie, studiu, practica si pentru imbunatatirea abilitatilor tehnice.
In cadrul ceremoniei de deschidere, care a avut loc pe 7 noiemebrie 2018, au luat parte Profesor Doctor Inginer Sorin Burchiu, decan al Facultatii de Inginerie a Instalatiilor, Profesor Doctor Inginer George Darie, decan al Universitatii Politehnice Bucuresti, Ronald Binkofski, Presedintele Honeywell pentru Europa Centrala si de Est, Mihai Brana, Director General Honeywell Romania, Kerry Kennedy, Director al Honeywell Hometown Solutions, si numerosi studenti si membri ai facultatii.
Laboratorul de Tehnologie Honeywell este sponsorizat de Honeywell Hometown Solutions (HHS), programul de responsabilitate sociala al companiei, care are drept obiectiv impactul durabil asupra comunitatilor in cinci domenii cheie: stiinta si matematica, siguranta si securitatea familiei, conservarea si ajutorul umanitar.
|