Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - MASTERPLAST: 20 de ani in Romania si un business de 15 milioane de euro
MASTERPLAST: 20 de ani in Romania si un business de 15 milioane de euro
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 13 Oct 2021 06:55
Grupul Masterplast, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de materiale de constructii destinate izolatiilor din Europa Centrala aniverseaza, in acest an, doua decenii de activitate pe piata constructiilor din Romania. In aceasta perioada, compania a incheiat parteneriate cu 640 de companii si a introdus pe piata peste 2.000 de produse. Pentru 2021, an care constituie o borna importanta in istoria Masterplast in Romania, conducerea companiei mizeaza pe un business de 76 milioane de lei (peste 15 milioane de euro), in crestere cu 12% fata de nivelul din 2020. Societatea detine o pozitie importanta pe piata cu produse de termoizolatie a fatadelor, acoperisurilor si a structurilor “uscate", iar produsele sunt asigurate din fabricile din Ungaria si Serbia si livrate peste tot in Romania de la depozitele active pe care le detine in Bucuresti si Oradea. In continuare, Masterplast isi propune sa ocupe o pozitie fruntasa in industria materialelor de constructii interne, cu produse competitive si un portofoliu de servicii adaptate permanent nevoilor pietei si ale partenerilor.
Grupul maghiar Masterplast si-a inceput activitatea la Székesfehérvár in 1997. Fondata de Dávid Tibor si Balázs Ács, compania este specializata in comertul cu materiale de constructii, principalele sale produse sunt foliile pentru acoperisuri, plasa din fibra de sticla si accesorii pentru tencuieli. Desi a intrat pe piata ca o afacere mica, a devenit rapid populara datorita abordarii de afacere centrata pe client cu produse fiabile si servicii flexibile. Cresterea dinamica a inceput dupa doi ani si Masterplast a ajuns la o acoperire la nivel national, in timp ce a condus piata cu principalele sale produse.
In anii 2000 pe masura ce cererea partenerilor a crescut, portofoliul de produse si serviciile companiei s-au dezvoltat continuu. Masterplast a intrat cu succes pe piata sistemelor de izolare a fatadelor, a produselor de constructie uscate si a materialelor termice de izolare fonica si hidroizolante. Si-a imbunatatit continuu sistemul de transport, furnizare de produse si vanzarile, ceea ce l-a facut unul dintre partenerii-cheie in activitatea de comercializare a materialelor de constructii interne.
 
 
In paralel, Masterplast a evoluat intr-un grup international de companii. A ajuns la dimensiunea marilor grupuri regionale la nivel european pana in 2005, cand a fost infiintat portofoliul actual de filiale care acopera 8 tari. Incepand cu 2012, exporturile au continuat sa se extinda, datorita carora, pana in 2018, prezenta companiei s-a raspandit in 41 de tari din intreaga lume.
 
Investitii sustinute in productie
Pentru a asigura competitivitatea si stocul produselor, Masterplast a inceput sa-si infiinteze propriile unitati de productie in 2005. Acum, in 2021, grupul are filiale in 9 tari si detine 7 fabrici. In continuare, compania investeste in majorarea productiei de plasa, in 2022 fiind planificata o investitie de 7,6 milioane de euro in cadrul fabricii Subotica, din Serbia, care va creste cu 25% capacitatea unitatii. In cadrul aceleiasi fabrici, compania mai are in plan o investitie de circa 15 milioane de euro in dezvoltarea unei linii de productie a polistirenului extrudat, cu o capacitate de 200.000 mp/an. La Subotica, Masterplast detine cea mai mare unitate de productie din cadrul grupului, aici producand plasa din fibra de sticla, polistiren expandat si profile auxiliare ale sistemului ETICS de calitate europeana. In cadrul fabricii lucreaza peste 500 de angajati care asigura o calitate constanta a produselor.
 
 
"Incepand cu anul 2015, investitiile noastre de dezvoltare a productiei la scara larga au dus la infiintarea unei unitati de prelucrare a fibrelor de sticla, dotate atat cu tehnologie traditionala, cat si cu cea mai moderna tehnologie germana, facand din grupul Masterplast al doilea producator mare din Europa si al treilea la nivel global, cu o capacitate de 100 de milioane de metri patrati. Oferim o varietate de produse din fibra de sticla de calitate din gama Masternet pentru partenerii Masterplast din Romania. In fabrica de polistiren expandat se produc, din 2008, accesorii pentru termoizolatie cu sisteme ETICS. Prin dezvoltarea continua a produselor, oferim o gama larga de polistiren grafitat. Cresterea popularitatii pe piata a produselor Isomaster EPS este o recunoastere a aspiratiilor noastre pentru calitate. Producem accesorii pentru termoizolatie exterioara, profile cu plasa in conformitate cu cerintele sistemelor europene", spun reprezentantii Masterplast.
Pe langa dezvoltarea productiei de plasa, grupul mai are planificata fabricarea si lansarea unui nou produs de izolare, noi investitii in procesul de transformare digitala a companiei, precum si dezvoltarea productiei de textile dedicate industriei sanitare.
 
Capacitati semnificative in Ungaria si Germania
Prima fabrica a grupului si-a inceput activitatea in 2005 la Kál, in Ungaria, toate produsele pe baza de polietilena si profile pentru constructie uscata fabricate aici fiind certificate TUV. Compania produce la Kál si folii din spuma de polietilena cu tehnologie moderna - Masterfoam, dar si gama Isofoam, spuma extrudata de polietilena, utilizata in principal ca strat de egalizare sub parchet si dusumea, pentru izolare termica si fonica. Banda perimetrala cu grosimea de 5-10 mm se monteaza pe perimetrul incaperii la imbinarea pardoselii cu peretele, asigura spatiu de dilatare si blocheaza transmiterea vibratiilor fonice. Capacitatea de productie a Isofoam ajunge la 3.000 de tone/an. Tot la fabrica din Kál, Masterplast produce Masterprofil, gama variata de profile din gips-carton ce detin marcaj CE si respecta cerintele de protectie impotriva focului si a zgomotului, testate in Evaluarea Tehnica Nationala din Ungaria A-256/2015. Capacitatea de productie este de 10 milioane ml/an.
 
 
Tot in Ungaria, la sediul de la Sárszentmihály, compania produce gama Mastermax de sisteme personalizate si foliile de sub acoperis, la cererea clientilor. Tot aici produce si confectioneaza folii de difuzie, avand o capacitate de 30 milioane mp/an si investeste in dezvoltarea unei linii de productie de textile pentru industria sanitara, cu o capacitate prevazuta la circa 7.000 de tone/an.
Fabrica din Aschersleben, Germania - Masterplast Nonwoven GmbH este o unitate noua a grupului, specializata in textile industriale netesute. "Cu spunbond-urile noastre cu un singur strat si produse netesute industriale cu doua sau trei straturi, precum si dezvoltarea de produse specializate, suntem capabili sa indeplinim cerintele mai multor segmente industriale la o calitate inalta. Ca producator specializat de material netesut cu un singur strat, avem posibilitatea de a combina o varietate mai mare de produse, precum si textile netesute cu doua sau trei straturi", precizeaza reprezentantii grupului.
Masterplast Group a achizitionat unitatea de productie din Germania impreuna cu personalul existent si intreaga expertiza. Astfel, compania a preluat nu numai tehnologia, ci si cunostintele, experienta si parteneriatele de productie. Scopul strategic este de a mentine sub control intregul lant de aprovizionare si de a construi relatii de succes cu partenerii sai industriali.
In 2021, Masterplast infiinteaza o alta fabrica de material netesut la sediul sau din Ungaria, astfel extinde in continuare gama de produse netesute, precum si capacitatea mare de productie. Datorita cunostintelor profesionale si tehnologice ale Masterplast Nonwoven GmbH, s-au deschis noi oportunitati pentru productia de textile netesute si produse finite concepute special pentru industria medicala. In Germania compania fabrica produse netesute cu un singur strat si produse netesute din 2 sau 3 straturi. Caracteristicile produselor pot fi variate si ajustate pe scara larga. Unitatea are o capacitate de productie de 6.000 MT/an pentru spunbond netesut cu un singur strat, respectiv de 8.000 MT/an pentru produse netesute in combinatie de 2 sau 3 straturi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
ness project
ERBASU CONSTRUCT
konsent
leviatan
siniat
viarom
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
noark
BogArt
Ubitech
MAKITA
Acvatot 2019
concelex
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander