Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - MASTERPLAST si KÉSZ: Parteneriat strategic de dezvoltare a constructiilor modulare
MASTERPLAST si KÉSZ: Parteneriat strategic de dezvoltare a constructiilor modulare
Izolatii & Finisaje Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Feb 2023 10:19
Companiile Masterplast si KÉSZ Group au incheiat un acord de parteneriat strategic, cooperarea vizand in principal activitatea de fabricare a elementelor de constructii modulare, pentru stimularea inovatiei tehnologice in domeniul arhitectural. Prin promovarea productiei operationale, Masterplast se asteapta sa realizeze 500 de module de cladiri anual, urmand ca in viitor capacitatea de fabricatie sa se imbunatateasca. Acordul de parteneriat a fost semnat in prima cladire modulara de birouri construita deja. Imobilul de ultima generatie ilustreaza o varietate de tehnologii ce pot fi folosite in arhitectura modulara. Sistemul respectiv poate fi considerat o categorie arhitecturala noua, separata, care se caracterizeaza prin continut tehnic de inalt nivel, eficienta energetica remarcabila, constructie rapida si o gama extinsa de utilizare. Tehnologia se bazeaza pe un proces precis de proiectare asistata de calculator, care este tipic in designul autovehiculelor si al imbinarilor. Elementele de constructie modulare sunt fabricate independent de conditiile meteorologice si sezoniere, intr-un sistem de monitorizare constanta, pentru a asigura calitatea necesara.
 
Avantaje nete de reciclabilitate si aplicatii multiple
Elementele modulare prefabricate sunt transportate pe drumurile publice, iar punerea lor in opera dureaza cateva zile, cu ajutorul unei macarale si a unei echipe restranse de montaj. O cladire modulara este construita pe o fundatie din beton pregatita mecanic in prealabil. Un beneficiu remarcabil al tehnologiei in cauza este reciclabilitatea, deoarece in cazul unei modificari functionale, cladirea poate fi dezasamblata si mutata de doua - trei ori, pe parcursul ciclului sau de exploatare. Modularitatea are potentialul de a extinde o cladire sau de a construi etaje suplimentare. Arhitectura poate fi aplicata pe scara larga, deoarece este la fel de potrivita pentru construirea de case standard, pensiuni moderne pentru tineret, hoteluri de trei stele, cladiri de birouri sau hale industriale. Pentru a asigura succesul cooperarii, grupul KÉSZ asigura o experienta de un deceniu, precum si capacitatea de fabricare a structurilor de otel. In calitate de client, compania a utilizat deja elemente de constructie modulare intr-un proiect. In ceea ce priveste aportul Masterplast, acesta se refera la cunostintele despre productia de izolatii termice, expertiza detinuta in domeniul energetic al constructiilor si know-how-ul in proiectarea si producerea elementelor de constructie modulare.
 
Sistem usor de asamblat, pentru cladirile viitorului 
„KÉSZ Group este axat pe constructii si tehnologie, cu unul dintre cele mai largi portofolii de lucrari, inovatia si sustenabilitatea fiind intotdeauna obiective esentiale. De aceea, cautam constant noi alternative de cooperare. Impreuna cu Masterplast, am inceput sa examinam potentialul de imbunatatire si fabricare a structurilor de cadru. Sistemul de constructie modular al partenerului nostru se bazeaza pe un element din otel de inalta rezistenta, optimizat pentru transportul de articole supradimensionate si poate fi realizat in proportie de 95% in cadrul fabricii. Structura cadrului trebuie sa fie suficient de rigida pentru ca elementele si acoperirile fixate pe acesta sa poata suporta impactul stresului dinamic in timpul transportului, astfel incat sa fie prevenita fisurarea. Ne propunem sa cream o solutie adecvata din punct de vedere tehnic, competitiva si mai usor de transportat (dezasamblat), care va facilita prefabricarea in volum mare. Aspectele vitale in timpul dezvoltarii sunt reprezentate de capacitatea de clasificare si stabilirea unui set minim de elemente de constructie. In consecinta, fiecare solutie ar trebui sa sustina productia in masa si in mai multe puncte. Proiectarea si fabricarea structurii cadrului din otel a fost intreprinsa de grupul nostru la unitatea din Kecskemét. Ca rezultat al dezvoltarii, am creat un produs care este usor de asamblat si rezistent din punct de vedere dinamic, care poate fi, de asemenea, produs in cantitati mari”, a declarat Tamás Vida, CEO al KÉSZ Group. Totodata, Balázs Ács, vicepresedinte Masterplast Nyrt si lider operational al diviziei de constructii modulare a afirmat ca „exista un interes puternic pentru tehnologia arhitecturii modulare si ne asteptam la un raspuns pozitiv din partea pietei. Dupa predarea primelor module de cladire, dorim sa lansam productia in fabrica, etapa in care acordul nostru strategic cu KÉSZ Group este esential. Ne straduim sa promovam un parteneriat reciproc avantajos si sa exploatam sinergiile de afaceri castigate de companii importante de constructii din Ungaria. KÉSZ Group este furnizor solid de structuri din otel, care, in calitate de client, promoveaza o raspandire mai rapida a tehnologiei de constructii modulare, pe care o aplica la proiecte de mari dimensiuni”. 
***
Fondat in 1997, grupul Masterplast este una dintre cele mai importante companii producatoare si distribuitoare de materiale de constructie din regiunea Europei Centrale de Est. Compania are filiale in 10 tari si vinde produse in alte 30 de state, fiind inregistrata la categoria premium la Bursa de Valori din Budapesta. In 2021, Masterplast a raportat cifra de afaceri de 191,5 milioane de euro. O noua etapa de dezvoltare a fost atinsa prin construirea in localitatea Sárszentmihály  a prototipului primei case modulare. Aceasta a putut fi realizata gratie investitiilor realizate in dezvoltarea de produse. Tehnologia de constructie modulara este un segment inovator cu crestere rapida, care ofera noi oportunitati pentru industria de profil s asigura avantaje competitive fata de metodele traditionale. Dinamica deosebita a arhitecturii modulare incurajeaza folosirea sa in cadrul unor aplicatii deosebite din Europa de Vest si de Nord. In multe tari, folosirea tehnologiei modulare are multe decenii de traditie. Proiectarea elementelor cladirii este realizata utilizand cel mai recent software industrial, ce asigura o abordare flexibila si aduce noi oportunitati in ceea ce priveste combinarea elementelor. Astfel, integritatea ansamblului, combinatia de unitati si stabilirea conexiunii nodale sunt rezultatele unui proces complex si minutios de  proiectare si executie, similar celor folosite in industria auto. In timpul productiei operationale, se pot obtine un control strict al calitatii, o fiabilitate sporita si un grad ridicat de precizie. Procesele de lucru sunt segmentate, cuprinzand faze automat-mecanizate si faze de lucru simplificate, pe care le pot efectua lucratorii necalificati. Sistemul Modulhouse de la Masterplast este utilizat pentru a produce cadre din otel 3D deosebit de rigide, care sunt potrivite pentru construirea de cladiri cu 4 etaje. Daca acestea sunt echipate cu armaturi suplimentare, pot fi construite chiar si ansambluri cu 12 niveluri. Datorita posibilitatii de prefabricare in cantitati mari a modulelor, creste viteza de executie, care poate ajunge la numai cateva saptamani, in conditii tehnice de inalta calitate si precizie. Prin utilizarea sistemului modular Masterplast, cladirile se vor incadra cel putin in categoria energetica AA. In viitor, se intentioneaza dezvoltarea unui modul complementar, care sa permita executia de cladiri independente din punct de vedere energetic, prin asigurarea productiei si stocarii de energie. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ness project
siniat
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
konsent
MAKITA
EDIT-Structural
strabag nivel 1
noark
rigips
Acvatot 2019
leviatan
BogArt
quadratum
CDS
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander