Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCKWOOL: Materialele incombustibile pentru izolatii, esentiale pentru cladiri sigure
ROCKWOOL: Materialele incombustibile pentru izolatii, esentiale pentru cladiri sigure
Izolatii & Finisaje Publicat de AG&F 27 Mai 2024 12:43
Rockwool Romania lanseaza campania pentru instituirea unei zile nationale de constientizare a pericolului la foc in cladiri. 
Ziua Sigurantei la Incendiu va atrage atentia asupra importantei prevenirii riscului de incendiu care este o necesitate vitala pentru siguranta oamenilor si a bunurilor lor. 
Avand in vedere ca doar anul trecut echipajele profesioniste pentru situatii de urgenta au intervenit pentru lichidarea a 31.204 incendii, in medie 86 pe zi, iar in locuinte numarul incendiilor creste de la an la an, reprezentantii companiei atrag atentia asupra importantei folosirii materialelor incombustibile in constructii, dar si a anveloparii cu acelasi tip de materiale a cladirilor multietajate, scolilor, spitalelor si gradinitelor.
Specialistii Rockwool, lider global si local in productia de vata bazaltica, avertizeaza asupra faptului ca, in cazul unui incendiu, focul se propaga rapid pe fatada cladirii, indiferent daca acesta izbucneste din interior, din aproprierea cladirii sau de la o cladire vecina. Mai mult decat atat, propagarea incendiului este mult mai accelerata daca anveloparea blocului a fost realizata folosind materiale combustibile. 
 
 
Potrivit IGSU, numai in anul 2023, in Romania, incendiile s-au soldat cu 268 de victime, printre care 5 copii si cu alte 857 de persoane care au suferit diferite traume, printre care 46 de copii. Statisticile privind locuintele vor fi prezentate in analiza operativa a IGSU pentru anul 2023.
Reprezentantii companiei subliniaza faptul ca Romania are acum o mare oportunitate in ceea ce priveste renovarea la standardele din EPBD, intrucat are la dispozitie fonduri de la Uniunea Europeana, dar si fonduri acordate de stat, iar reglementarile privind securitatea la incendii in cladiri (P118) sunt in curs de actualizare. Astfel, pentru o siguranta crescuta a proprietatilor, este abolut necesar ca renovarile sa se realizeze cu materiale care sunt rezistente la foc si care asigura, in acelasi timp, o eficienta energetica sporita. 
Prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) Romania primeste 2,2 miliarde de euro pentru renovarea cladirilor prin proiectul ”Valul Renovarii” pentru a atinge pragul de eficienta energetica. Cu o suplimentare din partea statului, bugetul total a ajuns la 2,8 miliarde euro, bani din care urmeaza sa se renoveze cca 1.500 de cladiri rezidentiale (blocuri de apartamente) si 2.000 de cladiri publice (non-rezidentiale).
 
 
De asemenea, prin PNRR sunt prevazute fonduri pentru renovarea spitalelor, scolilor si gradinitelor, dar si pentru infrastructura noua de cladiri.  Aceste lucrari trebuie realizate astfel incat sa atinga doua obiective, eficienta energetica si protectie la incendiu, asa cum cere si noua directiva europeana privind eficienta energetica in cladiri, publicata in Jurnalul Oficial al UE in luna mai. 
In ceea ce priveste reglementarile nationale, normativul P118 privind securitatea la incendii in cladiri a fost avizat de IGSU si se afla in prezent la Comisia Europeana pentru notificare si face obligatorie utilizarea materialelor incombustibile din euroclasa A1 sau A2-s1,d0 pentru izolatia termica a cladirilor multietajate, spitalelor si scolilor. Toate aceste masuri vor contribui semnificativ la reducerea riscului de incendiu si la protejarea vietilor omenesti.
"Prin instituirea unei zile nationale pentru constientizarea pericolului la foc in cladiri, ne propunem sa transmitem un mesaj clar catre publicul larg: noile reglementari privind eficientizarea energetica a cladirilor vin si cu anumite riscuri, daca ne uitam la statistici, cauzele incendiilor, modul in care au fost gestionate si pagubele produse.
 
 
Este bine ca avem politici publice pentru decarbonarea cladirilor, dar este important sa tinem cont de riscuri si sa luam masuri de preventie atunci cand le implementam. Pentru ca in zadar renovam sau construim la standarde ZEB, reducand complet emisiile de combustibili fosili din cladiri, daca exista un risc de incendiu aici.
Partea buna este ca exista masuri de preventie pentru a asigura securitatea la incendii in cladiri. Iar materialele incombustibile in solutiile constructive pentru izolatia fatadelor si a acoperisului sunt elemente cheie pentru a avea cladiri sigure si reziliente”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director Rockwool Balkan, si Presedinte al Asociatiei pentru Protectia la Foc (AFP).
Compania Rockwool a organizat un eveniment la fabrica sa din Aricestii Rahtivani, jud. Prahova, ocazie cu care reprezentantii companiei au adus in discutie toate aceste subiecte in fata jurnalistilor, care au avut posibilitatea sa se familiarizeze cu caracteristicile produselor prin testarile live din showroom si sa vada cum sunt produse placile de vata bazaltica prin tehnologia Dual Density in Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
quadratum
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
konsent
EDIT-Structural
Ubitech
MAKITA
theda mar
noark
ness project
siniat
concelex
CDS
viarom
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander