Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AHK ROMANIA organizeaza a sasea editie a conferintei Cities of Tomorrow
AHK ROMANIA organizeaza a sasea editie a conferintei Cities of Tomorrow
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 26 Feb 2018 18:04
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) organizeaza marti, 27 februarie 2018, cea de-a sasea editie a conferintei „Cities of Tomorrow”, incepand cu ora 09.00, la hotelul Grand Marriott, Sala Grand Ballroom.
„Cities of Tomorrow” este recunoscut pe plan national ca fiind un eveniment de referinta dedicat importantei dezvoltarii urbane si regionale, anul acesta aducand in prim plan regenerarea urbana. Sunt asteptati peste 325 de participanti provenind atat din mediul public cat si cel privat.
Evenimentul va fi onorat de prezenta invitatilor speciali din Germania: Dipl.-Ing. Hans-Jürgen Best, administratorul public al orasului Essen, si Tilman Buchholz, Director Adjunct al Departamentului pentru Dezvoltare Urbana din Ministerul Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii , Constructii si Siguranta nationala.
Conferinta „Cities of Tomorrow” este o conferinta publica de sensibilizare privind dezvoltarea durabila, reconversia si revitalizarea regiunilor si oraselor Romaniei, sarcinile si rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri si din cadrul societatii civile, dezvoltarea infrastructurii urbane si rurale, managementul oraselor (utilitati publice, managementul traficului, cladiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale si istorice ale orasului, dar si a periferiilor si nu numai.
Regenerarea urbana prin industrie si turism este tema dezbatuta in panelul central in prima parte a conferintei. Alaturi de Georg Pammer, Director General Aspern City Smart Research, vom afla cum s-a transformat spatiul unui vechi aeroport abandonat in cel mai verde si inteligent cartier al Vienei. Asemeni Vienei si multor altor orase europene, orasele Romaniei se confrunta cu provocarile revitalizarii urbane. Acesta este un proces continuu, anevoios si indelungat, iar trendurile si sansele prin care un oras poate deveni „magnet” ne vor fi prezentate de Marcel Heroiu, Specialist Dezvoltare Urbana Banca Mondiala, pornind de la studiul „Orase Magnet”.
Plecand de la cele doua prezentari vom discuta in cadrul acestui panel, moderat de arh. Hildegard Brandl, Managing Partner UNITH2B, impreuna cu primarul Resitei, Ioan Popa, cu Tatian Diaconu, CEO Immochan Romania, Christian von Albrichsfeld, CEO Continental Automotive Romania, arhitectul si urbanistul Eugen Panescu, Partener Fondator al Planwerk Cluj si nu in ultimul rand cu arh. Tamina Lolev de la nod makerspace, situatia actuala a oraselor Romaniei, ce le face atractive pentru marii investitori, cum atrag forta de munca si importanta calitatii vietii pentru locuitorii oraselor romanesti in 2018.
Vom continua si anul acesta conceptul de World Café, concept ce permite participantilor o implicare mai mare, dandu-le ocazia ca timp de doua ore sa discute concret si aplicat subiecte/proiecte diferite, alese in functie de actualitatea si necesitatea tematicii si sa plece, in urma acestor mese rotunde interactive, cu idei si solutii concrete, pe care sa le poata implementa in proiectele proprii.
Dupa dezbaterile interactive de la mesele rotunde participantii se vor regrupa pentru un debriefing al evenimentului, pentru o scurta prezentare a solutiilor identificate pe fiecare masa rotunda. Solutiile cele mai bune vor fi jurizate de catre participanti, in timp real, pe platforma eventlink, masa castigatoare fiind premiata pentru reusita.
Market place-ul organizat in foyer s-a dovedit in anii anteriori de asemenea un succes si-l vom continua si anul acesta. Aici, sponsorii vor avea ocazia de a-si prezenta solutiile si tehnologiile destinate modernizarii si eficientizarii orasului si regiunilor alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale ce vor veni sa-si prezinte proiecte concrete pe care le doresc realizate si unde cauta sprijinul actorilor privati. S-au inscris in market place orasele Cluj Napoca, Resita, Sibiu si Siret.
Conferinta este conceputa astfel incat sa ofere informatii utile si noi perspective pentru: primarii, managerii orasului, reprezentanti ai agentiilor de dezvoltare regionala si a zonelor metropolitane, reprezentanti ai consiliilor oraselor si judetelor; companiile private romanesti si straine; profesionistii din domeniul planificarii urbane cat si arhitectii urbanisti; investitorii imobiliari si dezvoltatorii interesati pentru/sau cu sediul in Europa de Sud-Est; profesionistii din domeniul imobiliar; reprezentantii camerelor de comert si industrie; reprezentantii clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilitati urbane si infrastructura; ONG-urile si profesionistii din domeniul bancar.
Despre Camera de Comert si Industrie Romano - Germana (AHK Romania)
Camera de Comert si Industrie Romano - Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane din Romania. Infiintata in septembrie 2002, AHK Romania numara in prezent circa 600 de firme membre si este cea mai mare camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania este actorul principal in cadrul relatiilor economice romano-germane si promoveaza de peste zece ani cu succes relatiile economice dintre cele doua tari. Prin serviciile pe care le ofera si evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine firmele germane la intrarea lor pe piata romaneasca si, in egala masura, este partener pentru companiile romanesti interesate de piata germana.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
noark
viarom
siniat
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ness project
theda mar
Acvatot 2019
EDIT-Structural
concelex
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
konsent
CDS
MAKITA
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander