Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BM: 61 milioane euro pentru conectarea retelei electrice intre Moldova si Romania
BM: 61 milioane euro pentru conectarea retelei electrice intre Moldova si Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2019 11:09
61 milioane de euro vor fi oferite de Banca Mondiala pentru interconectarea retelelor de energie electrica dintre Republica Moldova si Romania. Semnarea unui Acord de finantare cu Banca Mondiala pentru interconectare energetica a fost subiectul de discutie dintre ministrul Economiei si Infrastructurii, Vadim Branzan si expertii Bancii Mondiale, in frunte cu Directorul de tara al Bancii Mondiale in Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.
Potrivit Acordului de finantare, banii vor fi folositi pentru extinderea statiei din Vulcanesti, modernizarea statiei din Chisinau si constructia liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcanesti-Chisinau.
Ministrul Vadim Brinzan a mentionat ca acest sprijin financiar este extrem de important pentru Republica Moldova. „Odata cu implementarea acestui proiect se va eficientiza sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetatenilor servicii de inalta calitate”, a adaugat ministrul.
In cadrul intrevederii, au mai fost discutate si aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET). La acest capitol au fost abordate etapele urmatoare de implementare ale Planului de actiuni pentru optimizarea reglementarii SACET si modalitatile de reconectare a institutiilor publice la SACET, precum spitale, gradinite, inclusiv reconectarea noilor sub-statii termice individuale si a retelelor termice asociate.
Reprezentantii Bancii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuarii dezvoltarii proiectelor, in special celor din sectorul energetic, astfel ca cetatenii tarii noastre sa dispuna de servicii moderne, calitative, si desigur, ieftine.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere