Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BUILD EUROPE (APEL): Sectorul de constructii trebuie protejat de criza Covid-19
BUILD EUROPE (APEL): Sectorul de constructii trebuie protejat de criza Covid-19
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2020 21:13
Build Europe, cea mai importanta asociatie pan-europeana care reprezinta profesionistii din sectorul constructiilor de locuinte din Europa, saluta cu caldura actiunile intreprinse de Comisia Europeana in a solicita guvernelor statelor membre sa dezvolte masuri de protectie pentru cetatenii UE si sectoarele amenintate de actuala criza Covid-19.
Criza Covid-19 afecteaza in prezent toate tarile din Europa si va avea un impact fundamental asupra economiilor nationale, asupra intreprinderilor si asupra cetatenilor pe termen scurt, mediu si lung. Mai multe tari europene au adoptat deja diverse masuri de izolare care limiteaza sever libera circulatie a oamenilor si stabilesc reguli stricte pentru interactiunile sociale (cum ar fi masurile de distantare sociala).
“In ceea ce priveste sectorul locativ, credem ca vanzarile de locuinte vor fi extrem de reduse, timp in care cererea pentru locuinte suplimentare ramane in mod obiectiv ridicata, mai cu seama in zonele urbane” declara Marc Pigeon, Presedintele BUILD EUROPE.
In fapt, membrii Build Europe cred ca - avand in vedere scenariul actual - constructia de noi locuinte va incetini sau chiar se va opri temporar in anumite locuri si ca vanzarile de locuinte vor scadea si ele, din cauza scaderii cererii consumatorilor si a incertitudinii economice. Mai mult, vor fi probleme legate de livrarea autorizatiilor de constructie de catre autoritatile publice, de furnizarea de materiale de constructie, in special transfrontaliere, precum si de conditiile de munca ale lucratorilor (detasati). Prin urmare, exista un risc ridicat ca aceasta epidemie sa provoace o recesiune economica care sa conduca la o scadere a ofertei de locuinte. Potrivit lui Filiep Loosveldt, directorul general al Build Europe, este posibil ca toti acesti factori sa agraveze actuala criza de accesibilitate a locuintelor din Europa, asa cum a fost subliniat in cel mai recent document strategic - MANIFESTO - al Build Europe.
BUILD EUROPE si membrii sai sunt ingrijorati de consecintele viitoare ale acestei crize sanitare mondiale fara precedent si sunt usurati sa vada ca se iau deja masuri importante de catre Comisia Europeana pentru a limita impactul focarului Covid-19 asupra intreprinderilor, in special prin a permite autoritatilor nationale mai multa flexibilitate in aplicarea normelor privind ajutorul de stat. Totusi, in acelasi timp, BUILD EUROPE indeamna institutiile europene si autoritatile nationale sa mearga mai departe in masuri pentru a ajuta cetatenii si intreprinderile, luand in considerare cele mai bune practici deja implementate in intreaga Uniune Europeana, cum ar fi:
1. Asigurarea fluxului de numerar si a lichiditatii pentru companii, cumparatori de locuinte si chiriasi;
2. Garantarea acoperirii costurilor pentru somaj temporar;
3. Amanarea si economisirea partiala a platilor de TVA, securitate sociala si impozit pe profit;
4. Sprijinirea schemelor de „ajutor pentru a cumpara” in toata Europa;
5. Stimularea fondurilor de investitii pentru a cumpara blocuri de apartamente pe piata privata in scopul de a oferi optiuni de inchiriere accesibile persoanelor fizice;
6. Asigurarea faptului ca toate unitatile administrative sa ofere un serviciu constant, fara perioade inutile de oprire. In mod special, supravegherea si obtinerea autorizatiilor de construire sunt cruciale pentru pastrarea lichiditatii pe piata si asigurarea salariilor angajatilor.
Conform BUILD EUROPE, sunt necesare politici efective si eficiente din punct de vedere al ofertei, in scopul de a reduce costurile productiei, pentru a face fata provocarii actuale si a asigurarii accesibilitatii ulterioare perioadei de criza a locuintelor, ca o cale pentru imbunatatirea nivelului de trai al cetatenilor europeni.
Marc Pigeon spune: “Speram ca autoritatile publice din toata Europa vor profita de acest moment pentru a aborda in continuare constrangerile care apar si pentru a simplifica reglementarile existente, in scopul de a facilita furnizarea necesara de locuinte suplimentare in Europa, fara a pierde din vedere sprijinul necesar acordat beneficiarilor.”
Filiep Loosveldt adauga: “Dezvoltatorii imobiliari si constructorii de locuinte profesionisti sunt la sursa unui intreg lant a proceselor economice, cum ar fi tranzactii funciare, servicii de proiectare arhitecturala, inginerie, demolari / constructii, comercializare si intretinere de bunuri imobile, locuinte, in special. Pentru a preveni o recesiune economica, este de asemenea de o importanta extrema ca autoritatile publice sa faciliteze si sa stimuleze acordarea autorizatiilor de construire peste tot Europa in zilele si saptamanile urmatoare.”
Presedintele BUILD EUROPE concluzioneaza: “Suntem cei mai buni atunci cand actionam impreuna pentru a sustine binele comun: indemn institutiile europene si guvernele nationale sa actioneze fara intarziere, sa ia masurile urgente necesare pentru a impiedica alunecarea Europei in recesiune. Acestea sunt vremuri dificile, dar trebuie sa infruntam si vreme de furtuna. Numai solidaritatea Europeana poate asigura sustenabilitatea viitoare a sectorului nostru pentru a oferi un camin fiecarui cetatean al UE care are nevoie de unul.”
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
CELCO 2020
FRONTALE
BMI_Icopal
hidroplasto
viarom
rigips
hilti
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere