Agenda Constructiilor
Vineri, 30 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CONEST & ASOCIATII: Contract de 21 milioane lei pentru extindere termoficare Iasi
CONEST & ASOCIATII: Contract de 21 milioane lei pentru extindere termoficare Iasi
Oportunitati & Comunicate Publicat de DTP 27 Iul 2018 06:50
Dupa aproape trei luni si jumatate de la deschiderea ofertelor, a fost finalizata procedura de licitatie pentru proiectarea si executia lucrarilor in cadrul proiectului „Extinderea retelei primare in vederea racordarii de noi consumatori la SACET din Municipiul Iasi”. Castigator al licitatiei este asocierea Conest SA - Elsaco Electronic SRL - Consix Constructii SRL - IPCT Instalatii SRL, cu o oferta financiara de 17.670.793,27 lei, fara TVA (21.028.243 lei, cu TVA).
La inceputul lunii iunie, municipalitatea ieseana a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte privind modernizarea sistemului de termoficare. Este vorba despre o suma totala de 7,3 milioane de lei, bani care au fost alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru proiectele „Refacerea izolatiei magistralei de legatura 2×Dn 1100 dintre CET I si CET II” (4.946.670 lei) si, respectiv, „Extinderea retelei primare in vederea racordarii de noi consumatori la SACET din Municipiul Iasi” (2.333.330 lei). Ambele proiecte sunt incluse in Programul „Termoficare 2006 - 2020. Caldura si Confort”, sumele mentionate fiind alocate pentru lucrarile din acest an.
Ministerul Dezvoltarii Regionale suporta 70% din valoarea totala a proiectelor, iar Municipiul Iasi 30%. Astfel, in acest an, Municipiul Iasi va aloca, drept cofinantare, 2.120.000 lei pentru „Refacerea izolatiei magistralei de legatura 2×Dn 1100 dintre CET I si CET II” si, respectiv, 1.000.000 lei pentru „Extinderea retelei primare in vederea racordarii de noi consumatori la SACET din Municipiul Iasi”. Proiectul „Refacerea izolatiei magistralei de legatura 2×Dn 1100 dintre CET I si CET II” prevede reabilitarea magistralei de legatura dintre CET I Tudor Vladimirescu si CET II Holboca, printre obiectivele principale numarandu-se reducerea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera. Contractul de proiectare si executie a lucrarilor aferente acestui proiect a fost semnat pe 8 decembrie 2017, iar pe data de 20 a aceleiasi luni a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor. Valoarea totala a proiectului, care are o desfasurare multianuala, este de 27.451.716 lei.
Termoficare in Bucium si Copou
Proiectul „Extinderea retelei primare in vederea racordarii de noi consumatori la SACET din Municipiul Iasi” prevede extinderea sistemului de termoficare spre Bucium si Copou. In acest caz, licitatia pentru incheierea contractului de proiectare si executie a lucrarilor a inceput pe 27 martie 2018. In cadrul acestei proceduri au fost depuse doua oferte. Valoarea totala a proiectului se ridica la 22.285.980 lei.
Municipalitatea a eliberat pe 5 martie doua certificate de urbanism aferente proiectului „Extinderea retelei primare in vederea racordarii de noi consumatori la SACET din Municipiul Iasi”, vizand extinderea sistemului spre cele doua zone mentionate. Valoarea totala prevazuta a proiectului se ridica la 22.285980 lei (din care 30% sume de la bugetul local, iar 70% de la cel de stat).
Reabilitarea retelelor de transport a agentului termic
Primaria continua cu succes a doua etapa a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare in Municipiul Iasi, proiect finantat cu fonduri europene. In prima etapa a proiectului au fost remediate principalele urgente ale retelelor de transport agent termic (retelele primare). In cazul contractului de proiectare si executie aferent reabilitarii retelelor de transport agent termic au fost incepute lucrarile in zonele cele mai afectate nominalizate de operatorul de termoficare. Este vorba despre tronsoanele 14, 15 si 17 ale magistralei I, mai precis zona intersectiei dintre soseaua Nationala cu zona Podu Ros, precum si zona Piramidei lui Dubet spre Podul de Piatra. De la inceputul acestui an constructorul a inceput reabilitarea retelelor termice primare amplasate subteran, intre Podul de Piatra si podul Tudor Vladimirescu, mai precis pe trotuarul dinspre albia raului Bahlui, paralel cu bulevardul D. Mangeron si Splai Bahlui - Mal Stang. Este vorba despre tronsoanele 4, 6 si 8 ale magistralei V. Lucrarile de pe soseaua Nationala s-au finalizat recent, iar cele din zona Mangeron - Splai Bahlui - Mal Stang se vor finaliza la sfarsitul lunii mai. Toate lucrarile au fost facute in regim de remediere de avarii cu grad de periculozitate ridicat, fapt care justifica afectarea pe termen scurt a celorlalte lucrari realizate prin alte proiecte implementate de Municipiul Iasi sau de Administratia Bazinala Ape Prut, urmand ca in final sa fie remediate cel putin la starea si calitatea initiala. De putina vreme au inceput si lucrarile incluse in cel de-al doilea proiect major, cel de reabilitare a retelei de distributie a agentului termic.
In cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare in Municipiul Iasi sunt incluse doua contracte de lucrari: cel privind reabilitarea retelei de termoficare primare (de transport) si cel privind reabilitarea retelei de termoficare secundare (de distributie).
Totalul celor doua contracte este de aproximativ 68 milioane de lei, fara TVA, firma castigatoare fiind SC Conest SA Iasi. Primul are termen de finalizare data de 30 iunie 2019, iar cel de-al doilea - 30 august 2019. In total este vizat un traseu de 25,6 kilometri (76,2 kilometri de conducte).
 
 
 
 
ALLBIMCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere