Agenda Constructiilor
Miercuri, 02 Decembrie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GLOBALWORTH a obtinut certificarea BREEAM la nivel Excellent pentru Tower 1 si 2
GLOBALWORTH a obtinut certificarea BREEAM la nivel Excellent pentru Tower 1 si 2
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 29 Ian 2019 14:19
Globalworth, liderul pietei de birouri din Romania si Polonia, a obtinut certificarea „verde” BREEAM la nivel Excellent pentru Tower 1 si Tower 2, primele doua cladiri de birouri din proiectul Globalworth Campus. Certificarea recunoaste inaltele standarde de sustenabilitate si mediul de lucru sanatos oferite de cei 57.000 mp de spatii de birouri de Clasa A din cel mai nou hub de afaceri din zona de nord a Bucurestiului.
“Ca lider al pietei de birouri, unul dintre obiectivele noastre este sa setam noi standarde, pentru ca ne dorim sa le oferim partenerilor nostri spatii de lucru unde afacerea lor sa poata inflori si unde echipele lor sa aiba cele mai bune rezultate. Iar unul dintre modurile prin care putem realiza acest obiectiv este prin a crea spatii prietenoase cu mediul, ceea ce este esential pentru bunastarea oamenilor ce isi petrec timpul in cladirile noastre, cat si pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea. De aceea, certificarea BREEAM pe care am primit-o pentru Tower 1 si Tower 2 nu este doar o recunoastere a standardelor inalte pe care cladirile noastre le au, ci si un pas catre obiectivul nostru de a dezvolta un portofoliu mai ‚verde’”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.
Toate cladirile din portofoliul Globalworth din Romania au certificare „verde”, majoritatea dintre ele au primit BREEAM Excellent/LEED Gold sau chiar certificare de nivel mai inalt. Mai mult, Globalworth Tower, una dintre cladirile dezvoltate de companie in zona de nord a Capitalei, a fost primul proiect din Romania si din Europa de Sud-Est care a obtinut cea mai inalta certificare „verde”, respectiv LEED Platinum.
Tower 1 a fost finalizat in iulie 2017 si are o suprafata de 29.000 de metri patrati de birouri de Clasa A, inchiriati catre companii multinationale precum Amazon, Mindspace si Honeywell. Cladirea are 12 etaje si doua niveluri subterane, oferind chiriasilor sai spatii de lucru prietenoase cu mediul, zone verzi, lumina naturala pe fiecare etaj si diferite facilitati de retail, conturand cea mai clara imagine a echilibrului dintre viata de la birou si cea personala. Cea de-a doua cladire finalizata din Globalworth Campus, Tower 2, a fost dezvoltata in concordanta cu aceleasi standarde inalte si a fost finalizata in aprilie anul trecut, oferind inca 28.000 de metri patrati, inchiriati catre companii ca Stefanini Romania, Mazars Romania, Chain IQ si P4Cards.
Ultima cladire de birouri se afla in prezent in constructie si va avea o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 35.000 mp. Mai mult, pana la finalul lui 2019, proiectul va integra si una dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti, ce va pune la dispozitie cele mai noi tehnologii din domeniu.
BREEAM reprezinta cea mai apreciata si utilizata metoda de evaluare a performantei cladirilor „verzi” la nivel mondial. De asemenea, aceasta certificare este instrumentul principal de evaluare a performantei ecologice a unei cladiri. BREEAM evalueaza performanta de mediu, sociala si economica a unui activ, ceea ce inseamna ca structurile certificate sunt mai sustenabile, sporesc bunastarea oamenilor ce traiesc si lucreaza in ele, dar si protejeaza resursele naturale si le fac mai atractive pentru investitii.
 
ALLBIMAUTODESKelmas_1octCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere