Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Decembrie 2018
SAMSUNG WIND-FREE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IASI: Extindere sediu Continental Automotive, investitie de 20 milioane euro
IASI: Extindere sediu Continental Automotive, investitie de 20 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Dec 2018 07:00
Continental Automotive Romania isi va mari sediul de pe bulevardul Poitiers. Municipalitatea ieseana a eliberat marti, 4 decembrie, autorizatia de construire pentru extinderea cladirea de birouri si realizarea legaturii cu cladirea existenta. Societatea a primit aviz si pentru imprejmuirea proprietatii, construirea unei platforme de parcare, racordul la drumul public, amenajarile exterioare, retelele de incinta, amplasarea semnalisticii publicitare si postul trafo.
„Dorim succes acestei companii si abia asteptam sa vedem finalizata aceasta lucrare. Constructorul va fi o companie din Bucuresti, care va lucra cu subantreprenori din Iasi. Este o investitie importanta, atat prin prisma impozitelor care vor veni la bugetul local, dar si prin plusvaloarea adusa de tinerii care vor lucra acolo pentru domeniul IT din Municipiul Iasi”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Concret, actuala cladire (Corp A), care este in forma de U, va fi extinsa in partea de vest, cu un corp de cladire (Corp B) cu regim de inaltime P+7E+Eth retras si forma in plan asemanatoare cu litera F. Totodata, in curtea interioara semi-deschisa a corpului de cladire existenta se propune un corp de cladire cu regim de inaltime P (Corp A1). Intre cele doua alveole formate in plan, la noul corp de cladire se propune cate un corp de cladire cu regim de inaltime P (Corp B1 si Corp B2). Cladirea existenta se va extinde cu doua travee si catre partea de est, corpul extins (Corp A2) urmand sa aiba regim de inaltime P+1E partial, care va duce la extinderea actualei bucatarii si cantine + cafenea).
In plus, in vecinatatea corpului de cladire care in prezent adaposteste garajul de testari, depozitul de deseuri si postul trafo, va fi amplasat un corp de cladire nou (Corp C2), in care va functiona postul trafo. Imobilele vor avea un regim de inaltime de 7 etaje plus etaj tehnic si vor fi deservite de 528 de locuri de parcare. Valoarea totala a lucrarilor este estimata la suma de 93.875.119 lei (20,2 milioane euro).
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 139 (Noiembrie-Decembrie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023