Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Decembrie 2018
SAMSUNG WIND-FREE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IASI: Primaria gestioneaza proiecte cu finantare europeana de 200 milioane euro
IASI: Primaria gestioneaza proiecte cu finantare europeana de 200 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Dec 2018 15:07
Primarul Mihai Chirica a prezentat stadiul proiectelor europene ale municipalitatii. Edilul a trecut in revista proiectele pentru care municipalitatea va solicita finantare prin intermediul Programului Operational Regional Axa Prioritara 4 - Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile. Suma totala alocata Municipiului Iasi este de 58.348.400 euro.
„Pe langa proiectele de pe Axa 4, avem in implementare proiecte in suma de aproximativ 180 milioane de lei. Este vorba despre proiectele de reabilitare a Palatului Braunstein, Manastirii Frumoasa si Baii Turcesti, respectiv de reabilitare energetica a Spitalului de Recuperare. La acestea se adauga si doua proiecte mai mici: ReCONNECT Diaspora si Scoala DA! In plus, pana la jumatatea anului 2019 vom derula si etapa a doua a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare. In urma implementarii tuturor acestor proiecte avem rambursari de 34 milioane de lei, bani care se afla deja in bugetul Municipiului Iasi”, a anuntat primarul Iasului.
Lista proiectelor Primariei pe Axa prioritara 4 „Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile”
Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila
1. Reabilitarea infrastructurii de tramvai in Municipiul Iasi presupune reabilitarea infrastructurii si suprastructurii caii de rulare tramvai pe trei tronsoane: Cinci Drumuri - strada Padurii - strada Nicorita, Piata Podu Ros - Intersectie cu bulevardul Primaverii si Bulevardul Virgil Sahleanu - Intersectie cu bulevardul Metalurgiei - rond Tutora. Este inclusa si achizitionarea a cinci tramvaie. Valoare: 24.983.499 euro. Stadiu: Cererea de finantare a fost depusa pe 28 septembrie. Se afla in evaluare.
2. Reorganizarea circulatiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu prevede executia lucrarilor de constructii si instalatii aferente liniei de tramvai intersectie Bucsinescu - bulevardul Tudor Vladimirescu - intersectie Calea Chisinaului, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu si achizitionarea a sapte tramvaie. Valoare: 24.864.958 euro. Stadiu: Cererea de finantare depusa pe 28 septembrie. Se afla in evaluare.
3. Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi - Dancu presupune reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi - Dancu, reabilitarea podului Ciurchi II si achizitionarea a doua tramvaie. Valoare: 19.400.000 euro. Stadiu: Documentatia tehnico-economica este finalizata. Cererea de finantare va fi depusa la mijlocul lunii decembrie.
4. Sistem alternativ de mobilitate urbana utilizand statii automate de inchiriere a bicicletelor - Iasi VeloCity. Valoare: 4.852.650 euro. Stadiu: Cererea de finantare a fost depusa pe 25 septembrie. Se afla in evaluare.
5. Sistem de managementul transportului public si e-ticketing. Valoare: 1.600.000 euro. Stadiu: Etapa de proiectare si consultanta. Cererea de finantare va fi depusa la mijlocul lunii decembrie.
6. Achizitia a 16 tramvaie noi si 44 de autobuze electrice sau nepoluante. Valoare: 76,9 milioane euro. In urmatorii trei ani, patrimoniul orasului se va imbogati cu 16 tramvaie noi, dar si cu 44 de autobuze electrice sau nepoluante (20 autobuze electrice cu o lungime de 12 metri, respectiv 24 autobuze electrice cu o lungime de 10 metri), pentru care vor fi construite 13 statii de incarcare rapida si 44 de statii de incarcare lenta. Stadiu: Documentatie finalizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Cererea de finantare este in curs de depunere, date estimata este 30 ianuarie 2019.
Obiectivul specific 4.2: Reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile resedinta de judet
1. Oaza de verdeata din cartierul nostru - program comunitar de revitalizare a spatiilor publice abandonate / degradate de mici dimensiuni vizeaza reconversia si refunctionalizarea a 12.741 metri patrati de teren neutilizat. Valoare: 3.068.517 euro. Stadiu: In etapa de realizare a documentatiei tehnico-economice. Documentatia va fi depusa in jurul datei de 21 decembrie.
2. Reabilitarea si modernizarea zonei de agrement C. A. Rosetti vizeaza infrumusetarea zonei de agrement C. A. Rosetti si include reconversia si refunctionalizarea a 17.912 metri patrati de teren neutilizat. Valoare: 3.061.224 euro. Stadiu: In etapa de realizare a documentatiei tehnico-economice. Documentatia va fi depusa in jurul datei de 21 decembrie.
Obiectivul specific 4.3: Imbunatatirea regenerarii fizice, economice si sociale a comunitatilor marginalizate in municipiile resedinta de judet din Romania
1. Proiect integrat de regenerare urbana si sociala in zona Cicoarei - Centrul multifunctional „Cicoarei”. Valoare: 2.524.461 euro. Stadiu: In etapa de achizitie a serviciilor de proiectare, urmeaza a fi semnat contractul de servicii de proiectare. Documentatia va fi depusa in jurul de datei de 28 decembrie.
Obiectivul specific 4.4: Cresterea calitatii infrastructurii in vederea asigurarii accesului sporit la educatie timpurie si sprijinirea participarii parintilor pe piata fortei de munca
1. Construire gradinita in cartierul Dacia. Valoare: 1.224.490 euro. Stadiu: Urmeaza a fi semnat contractul pentru servicii de proiectare si consultanta. Proiectul va fi depus in jurul datei de 21 decembrie.
2. Construire gradinita in cartierul Bucium. Valoare: 996.321 euro. Stadiu: Urmeaza a fi semnat contractul pentru servicii de proiectare si consultanta. Proiectul va fi depus in jurul datei de 21 decembrie.
3. Reabilitarea si modernizarea Gradinitei PP nr. 13. Valoare: 360.000 euro. Stadiu: In etapa de achizitie a serviciilor de proiectare.
Obiectivul specific 4.5: Cresterea calitatii infrastructurii educationale relevante pentru piata fortei de munca
1. Modernizare campus scolar tehnic in Municipiul Iasi - Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Valoare: 1.065.751 euro. Stadiu: Urmeaza a fi semnat contractul pentru servicii de proiectare si consultanta. Proiectul va fi depus in jurul datei de 15 decembrie.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 139 (Noiembrie-Decembrie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023