Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LIBERTY: Program de investitii de 200 milioane euro la Combinatul Siderurgic Galati
LIBERTY: Program de investitii de 200 milioane euro la Combinatul Siderurgic Galati
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2019 15:17
Antreprenorul la nivel international in domeniul metalurgiei si industriei, Sanjeev Gupta, s-a angajat astazi sa investeasca peste 200 de milioane de euro in combinatul siderurgic galatean pentru a-l sustine sa redevina o forta majora in industria siderurgica globala. Un exemplu al acestui angajament il reprezinta noua linie de taiere, inaugurata astazi de Dl. Stefan Radu Oprea, Ministrul Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului. Noua linie de taiere va genera o gama complet noua de produse si clienti pentru Liberty Galati.
In prezenta reprezentantilor Guvernului si a lui Andrew Noble, ambasadorul britanic, domnul Gupta a participat la o intalnire cu aproximativ 300 de angajati, autoritati locale, clienti si furnizori pentru a ura bun-venit combinatului din Galati in familia GFG. Liberty Galati a fost cumparata la inceputul lunii iulie, impreuna cu alte sase unitati de productie siderurgica si cinci centre de servicii din sapte tari europene. Achizitia in valoare de 740 de milioane de euro a facut din Liberty Steel unul dintre primii zece producatori de otel la nivel mondial, cu exceptia Chinei, cu o capacitate totala de laminare de peste 18 milioane de tone care acopera o gama larga de produse finite.
Liberty Galati este cel mai mare combinat siderurgic integrat din Romania, cu 7.500 de angajati si o capacitate de productie de aproximativ 3 milioane de tone de otel anual pentru clientii din domeniul constructiilor, naval, petrol, gaze si energie eoliana. Volumul de productie a crescut deja la peste 2,1 milioane de tone in acest an, de la aproximativ 1,7 milioane de tone in 2018. Liberty are planuri ambitioase de a creste nivelul de productie la cel putin peste 3 milioane de tone de otel in urmatorii cativa ani. Pentru a sprijini aceasta crestere, Liberty s-a angajat sa investeasca aproximativ 200 de milioane de euro in aceasta unitate in urmatorii cinci ani si s-au alocat fonduri suplimentare pentru a se finanta investitii strategice semnificative care sunt in curs de dezvoltare.
Finalizarea achizitiei a declansat inceperea unei perioade de evaluare de 100 de zile, timp in care directorii executivi din Liberty Steel Continental Europe au lucrat cu echipa de management de la Galati, cu sindicatele, clientii si furnizorii, pentru a finaliza o analiza cuprinzatoare a activitatii. Acest lucru le-a permis sa exploreze oportunitatile de investitii si sa dezvolte planuri detaliate pentru stimularea competitivitatii, extinderea gamei de produse si sprijinirea cresterii vanzarilor.
Sanjeev Gupta, presedintele executiv al GFG, a declarat: „Sunt extrem de mandru sa primesc mii de angajati calificati si dedicati de la Galati in familia GFG. Ne-am angajat la un program de investitii pe termen lung in Romania, la a face din combinatul de la Galati o raza de forta si prosperitate in regiune, pana la proiecte specifice in sectoarele noastre principale de productie de aluminiu, cupru, energie si servicii bancare. Asteptam cu interes colaborarea indeaproape cu grupul operativ al membrilor guvernului pentru a ne ajuta sa contribuim in continuare la dezvoltarea combinatului, la bunastarea economica a angajatilor acestuia, a comunitatilor locale si a Romaniei.”
Jon Bolton, Director General al Liberty Steel Continental Europe a adaugat: „Galatiul reprezinta operatiuni situate strategic, cu o forta de munca excelenta si cu inalta calificare intr-una dintre economiile cu cea mai rapida crestere din Europa. Suntem interesati sa lucram impreuna cu Bogdan si echipa sa pentru a crea un viitor luminos si durabil pentru Galati si grupul nostru.”
Bogdan Grecu, Director General al Liberty Galati a spus: “Suntem foarte bucurosi ca ne-am alaturat familiei GFG si mi-a facut placere sa lucrez cu Sanjeev si echipa sa dinamica. Experienta lor in industria siderurgica si entuziasmul cu care ne-au ajutat au fost fantastice si asteptam cu nerabdare investitiile si expansiunea activitatii noastre pe viitor.”
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19TeraSteelC4E FORUMbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere