Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MCCI: Implementarea 5G va aduce investitii de 9 miliarde dolari pana in anul 2026
MCCI: Implementarea 5G va aduce investitii de 9 miliarde dolari pana in anul 2026
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2018 06:26
Strategia Nationala pentru 5G va fi gata pana la sfarsitul acestui an, iar implementarea acestei tehnologii in Romania va aduce investitii totale de aproximativ 9 miliarde de dolari, in urmatorii opt ani, in sectoare de activitate precum energie si utilitati, siguranta publica, servicii financiare si sanatate, a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Bogdan Cojocaru.
"Romania are nevoie de digitalizare, acest aspect e clar pentru toata lumea. Stam bine la o serie de indicatori, cum ar fi extinderea infrastructurii de internet si numarul de utilizatori, dar mai avem de lucru in acest sens. Strategia nationala pentru 5G, standard de telecomunicatii care va sustine cresterea gradului de digitalizare a serviciilor guvernamentale furnizate populatiei si firmelor, va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an (...) In ceea ce priveste activitatea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, in acest context, va informez ca, alaturi de echipa pe care o coordonez, impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, am elaborat un Memorandum privind infiintarea unui grup de lucru, din activitatea caruia sa rezulte Strategia Nationala pe 5G. Este important de precizat aici ca prima sedinta a acestui grup de lucru a avut loc, fiind prezenti la discutii toti factorii reprezentativi in acest demers, care lucreaza la un calendar clar de actiuni. Ulterior, strategia va fi lansata in consultare publica, urmand sa fie aprobata prin Hotarare de Guvern", a spus Cojocaru.
In viziunea ministrului Comunicatiilor si potrivit strategiei de dezvoltare a Uniunii Europene (UE), pana in anul 2020, in fiecare stat membru, deci implicit si in Romania, cel putin un oras va fi conectat la 5G.
"5G, pentru viata cotidiana, va reprezenta transformarea digitala a economiei si a societatii. Conform strategiei de dezvoltare a Uniunii Europene, pana in anul 2020, in fiecare stat membru, cel putin un oras va fi conectat la 5G (...) Este foarte important sa intelegem, insa, ca vom asista la o evolutie a telecomunicatiilor mobile substantiala. Daca ar fi sa facem o delimitare, am putea spune ca 4G a fost 'era multimedia', in timp ce 5G va fi 'era Internet of Things' (internetul lucrurilor - n. r.). Practic, vom asista la o interconectare fara precedent si se vor crea premisele eficientizarii tuturor ramurilor de activitate umana", a subliniat ministrul de resort.
Acesta a mentionat faptul ca, pentru Romania, implementarea 5G va aduce investitii totale de aproximativ 9 miliarde de dolari pana in anul 2026, in sectoare de activitate precum: energie si utilitati, siguranta publica, productie, servicii financiare, sanatate, transport public, media si divertisment, industrie auto, retail, agricultura etc.
In primavara acestui an, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a declarat, intr-un interviu, ca o Strategie Nationala pentru 5G este necesara pentru Romania, documentul urmand sa fie prezentat public in toamna acestui an, iar ulterior sa fie aprobat prin Hotarare de Guvern.
Planul de actiuni al autoritatii de reglementare, valabil pentru anul 2018, include deja elaborarea si adoptarea pozitiei nationale privind acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio in benzile de frecvente de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz si 26 GHz pentru sisteme de comunicatii mobile de banda larga, inclusiv pentru implementarea sistemelor de generatie viitoare (5G).
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Ubitech
noark
quadratum
strabag nivel 1
MAKITA
concelex
rigips
CONCEPT STRUCTURE
siniat
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
ness project
theda mar
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander