Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - P3 sustine integrarea solutiilor verzi in parcurile industriale
P3 sustine integrarea solutiilor verzi in parcurile industriale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Iul 2019 14:23
Parcurile industriale si logistice reprezinta mult mai mult decat depozite si drumuri de acces; astazi o mare parte din teren este acoperita de vegetatie. Zonele verzi reprezinta o proportie importanta din terenul ce apartine portofoliului P3. Fiecare proiect de constructie al P3 include plantarea de copaci, atat in parcuri, cat si in vecinatatea acestora. In calitate de sustinator pe termen lung al solutiilor verzi in parcurile sale industriale, P3 stie ca trebuie acordata atentie nu doar nevoilor clientilor sai, ci si confortului persoanelor care locuiesc in comunitatile invecinate. Studiile au aratat ca un spatiu de lucru mai prietenos cu mediul si mai placut stimuleaza productivitatea angajatilor si imbunatateste imaginea generala a parcului.
In conformitate cu angajamentele de conservare a naturii, dezvoltatorul industrial a plantat aproape o mie de copaci langa artera cea mai aglomerata din Praga si parcul P3 Prague D1. In urma unei consultari cu Departamentul de Mediu din Řičany, P3 a asistat la construirea unui biotop protector. In plus fata de cultivarea vegetatiei locale, efortul a inclus curatarea patului unui parau adiacent si plantarea de plante cataratoare pe gardul parcului, contribuind si la crearea unei barieri vegetale antifonice.
Natura si crestere
"Noi facem intotdeauna tot posibilul pentru a ne asigura ca parcurile noastre si imprejurimile acestora au un aspect natural. De exemplu, nu veti vedea sakura japoneze in parcurile P3 din Republica Ceha - sunt frumoase, dar nu ar avea sens intr-o locatie la periferia orasului Praga. De asemenea, nu vom planta o alee de copaci intr-un parc inchis, unde oamenii nu se pot bucura de ele", a explicat Tomas Kubin, Head of Construction al P3 pentru Europa Centrala si de Est.
Datorita atitudinii sale responsabile, P3 isi depaseste de multe ori cerintele legale si se consulta cu rezidentii locali si cu autoritatile locale. Un exemplu al unei astfel de solutii este parcul P3 adiacent autostrazii D11, unde au fost facute numeroase sugestii de catre Departamentul Local al Mediului si cetatenii din localitatile din apropiere, inclusiv construirea unei stupine cu mai multi stupi. "Ne-a placut foarte mult ideea de stupi, iar in viitor vom opta sa oferim sprijin pe termen lung apicultorilor locali in loc sa construim stupine care, sa fim cinstiti, nu sunt punctul forte al P3", a adaugat Kubin. Dimpotriva, punctul forte al P3 consta in instalarea de noi tehnologii in depozite. "La P3 Prague D11 va fi construita asa-numita "Ecolab", unde vom testa si demonstra diverse solutii de crestere sustenabila care pot fi implementate in depozitele noastre", a explicat Kubin. Odata ce parcul este finalizat, va fi plantata o cantitate abundenta de vegetatie in vederea imbunatatirii aspectului exterior al parcului. P3 testeaza in prezent optiunea utilizarii plantelor cataratoare care cresc pe fatade.
Si sa nu uitati fluturii
O alta caracteristica unica a parcului P3 Prague D11 este conceptul sau neconventional de zone verzi. Dupa finalizarea lucrarilor de constructie, in zone deschise se va crea un camp pentru fluturi. Un camp pentru fluturi contine un amestec de iarba si flori salbatice, oferind un habitat ideal pentru fluturi, deoarece este cosit doar de doua ori pe an. In plus, campul mentine aspectul natural al peisajului inconjurator.
In acelasi sens, comunitatile locale beneficiaza de proiectarea ecologica a unui numar de parcuri industriale P3. Un exemplu este terenul din jurul P3 Praga D8, in cazul in care a fost construit un polder care poate retine pana la 40.000 m3 de apa in caz de inundatii. Polderul protejeaza atat parcurile, cat si comunitatile adiacente. De asemenea, un sistem de rezervoare de retentie si absorbtie va fi construit langa parcul P3 din Lovosice pentru a permite ca toata apa de ploaie sa fie absorbita in sol in locul caderii acesteia. Impreuna cu depozitele, se construieste un terasament in parc, unde in viitor se va planta vegetatie pentru a permite unitatii sa se imbine armonios cu spatiul inconjurator.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19allbimAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere