PMB: Primul imobil finalizat, prin programul consolidari, dupa doi ani de lucrari |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2019 11:55 |
Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat cladirea din str. Blanari nr 10, primul imobil finalizat in cadrul programului de consolidari inceput in urma cu doi ani de Primaria Capitalei.
Primarul General, Gabriela Firea: "Compania Municipala Consolidari SA a demonstrat ca, daca te implici asa cum trebuie, reusesti cu brio! Ne aflam in prima cladire consolidata complet in cadrul programului derulat de Primaria Capitalei, un succes daca avem in vedere ca termenul de finalizare prevazut in contract era de 36 de luni, iar Compania a terminat in doar 9 luni! In cel mai scurt timp, proprietarii se vor putea intoarce acasa, intr-o locuinta sigura, consolidata si reabilitata, iar acest caz nu va ramane unul singular. In curand, locatarii se vor putea muta in alte patru cladiri, la care Compania a terminat lucrarile de consolidare si se lucreaza la finisaje. Daca in ultimii 30 de ani in Bucuresti au fost consolidate doar 20 de cladiri, in ultimii 2 ani Primaria Capitalei lucreaza in 200 de imobile aflate in prima clasa de risc seismic ".
Pentru lucrarile de consolidare la imobilul de pe strada Blanari nr. 10, (alcatuit din subsol, parter, 2 etaje si pod), s-au folosit peste 40.000 kg de fier, peste 1.000 mp de cofrag si peste 200 metri cubi de beton. In continuare, Primaria Capitalei, prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Lucrarilor cu Risc Seismic (AMRCCRS) si Compania Municipala Consolidari S.A lucreaza in ritm alert pentru finalizarea lucrarilor de consolidare si reabilitare la imobilele alaturate, respectiv Blanari nr.2 (subsol+parter+ 3 etaje, 1.200 mp), Blanari nr. 6 - nr. 8 (subsol, parter si 3 etaje). Aceste cladiri, cuprinse in lista imobilelor incadrate in clasa I de risc seismic - pericol public, au fost construite in anul 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse in programul de consolidare al Municipalitatii. Conform autorizatiei de construire si a proiectului tehnic, Compania Municipala Consolidari S.A. a efectuat lucrari de punere in siguranta a elementelor arhitecturale si structurale, apoi a demarat lucrarile de consolidare a structurii de rezistenta, de refacere a cladirii si aducere la starea initiala.
Reamintim faptul ca, pe durata executarii lucrarilor, toate persoanele care locuiau la aceste adrese au fost relocate in cele doua blocuri de necesitate situatie in Piata Natiunilor Unite. In ceea ce priveste costurile pentru consolidarea imobilului, acestea au fost asigurate de la bugetul local, incadrandu-se in programul de finantare implementat de Primaria Capitalei pentru a veni in sprijinul celor care nu au resursele financiare necesare pentru a-si consolida locuintele. Astfel, familiile in care venitul net pe membru de familie este mai mic decat 3.000 lei - salariul mediu net pe economie – nu platesc nimic pentru consolidarea locuintei. Suma este suportata in totalitate de la bugetul local, iar familiile in care venitul net total este mai mic decat de 3 ori salariul mediu net pe economie platesc doar 50% din valoarea lucrarilor de consolidare, timp de 25 de ani, in rate egale, fara dobanda.
|