Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB: Santierele de constructii sunt principalii furnizori de deseuri in Capitala
PMB: Santierele de constructii sunt principalii furnizori de deseuri in Capitala
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Mar 2019 16:05
Primarul General, Gabriela Firea, a convocat comandamentul pentru reparatii, reabilitari, igienizare si curatenie de primavara. In cadrul evenimentului, Primarul General a solicitat operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei sa intensifice actiunile de igienizare si sa actioneze unitar pentru eliminarea depozitelor necontrolate de deseuri. Totodata, Edilul Sef a explicat ca se lucreaza pentru plombarea gropilor si refacerea carosabilului, se vor reface marcajele rutiere, STB igienizeaza mijloacele de transport in comun si va reabilita statiile si refugiile aflate in administrare, se va face curatenie in parcuri si pe spatiile verzi si se vor reface fatadele cladirilor.
Controale drastice pe santierele de constructii
Referitor la igienizarea Capitalei, Primarul General a solicitat intensificarea actiunilor de salubrizare, subliniind faptul ca Primaria Capitalei va desfasura ample actiuni de control care vor viza modul in care fiecare salubrizator se achita de sarcini: "Curatenia in Bucuresti este in continuare o problema. Primaria Capitalei are atributiile de coordonare a activitatii de salubrizare, dar responsabilitatea efectiva o au operatorii de salubritate, care au contracte cu primariile de sector. Inca de la inceputul mandatului, am promis si am facut tot ce a tinut de mine pentru ca Bucurestiul sa fie mai curat. Aceasta problema se vede mai pregnant acum, dupa trecerea iernii, cand peste tot, de la centru pana la periferie, sunt gunoaie, strazile nu sunt maturate si spalate, cladirile sunt murdare de graffiti. Avem plangeri de la oameni, iar cetatenii au dreptate. Reamintesc faptul ca Primaria Capitalei a pus la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon 0.800.800.868 unde se pot sesiza toate problemele legate de curatenia orasului, prezenta gropilor sau alte deficiente.
Sectoarele ne-au comunicat ca vor demara, de la jumatatea lunii martie, curatenia de primavara pe o parte din artere si pe trotuare. Vom verifica, asa cum am facut in fiecare an, modul in care fiecare salubrizator se achita de sarcini".
Edilul Sef a mai solicitat totodata Politiei Locale sa ia masurile pentru eliminarea parcarii autovehiculelor pe spatii verzi, trotuare si alte locuri nepermise, eliminarea comertului ambulant din piete, care se desfasoara in afara locurilor amenajate, precum si identificarea si sanctionarea persoanelor care depoziteaza deseuri pe terenurile virane.
Primarul General a mai explicat ca in Bucuresti santierele de constructii, din ce in ce mai multe, reprezinta unul dintre principalii furnizori de deseuri si de poluare. E vorba atat de deseurile rezultate din activitatea propriu-zisa, cat si de particule si praf care afecteaza calitatea aerului: "Avertizez ca vom realiza in perioada urmatoare controale drastice in ceea ce priveste respectarea reglementarilor privind santierele. Toate masinile care pleaca din santiere ar trebui sa fie spalate, in cazul constructiilor trebuie sa existe plase de protectie si mesh-uri, precum si sa se asigure eliminarea deseurilor rezultate din constructie. Trebuie mentionat ca toate santierele de care se ocupa Primaria Capitalei respecta prevederile in vigoare din acest punct de vedere".
Se va reface fatada Universitatii Bucuresti
Primarul General, Gabriela Firea: "Anul trecut, am propus, iar CGMB a votat Regulamentul de interventie la fatadele cladirilor si a fost stabilita zona prioritara. De asemenea, am solicitat ca orice interventie sa se faca dupa montarea de mesh-uri si plase de protectie impotriva prafului, particule si a altor reziduuri care apar in procesul de reabilitare.
In acest moment, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia de Risc Seismic, elaboreaza documentatiile pentru reabilitarea a 100 de fatade. In plus, avem deja 7 cladiri pentru care lucrarile sunt avansate pentru ca cele 7 asociatii de proprietari si-au dat acordul sa inceapa lucrarile in parteneriat cu Primaria Capitalei pentru refacerea fatadelor. Facilitatea de care beneficiaza acesti proprietari este ca Administratia pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic realizeaza lucrarile, iar proprietarii platesc in rate, pe termen de 10 ani, cu posibilitatea unui termen de gratie de 5 ani. Dupa votarea bugetului, Administratia de Risc Seismic va contracta serviciile de proiectare si executie a lucrarilor. Estimam ca pentru cele 7 cladiri mentionate lucrarile vor fi finalizate la sfarsitul acestui an.
In ceea ce priveste parteneriatul cu Universitatea Bucuresti, acesta a fost votat in Consiliu. A fost depusa documentatia pentru eliberarea autorizatiei de construire. Dupa votarea bugetului, se vor contracta serviciile de proiectare. Valoarea estimata a proiectului este 20 milioane euro, pentru ca include, pe langa refacerea fatadei si refacerea acoperisului, retelei de ape pluviale, descarcare arheologica si consolidare".
Refacerea marcajelor rutiere
In ceea ce priveste marcajele rutiere, Edilul Sef a explicat ca este imperios necesara refacerea acestora: "In 2017 Administratia Strazilor (ASB) a demarat procedura de licitatie pentru proiectare si executie semnalizare rutiera orizontala si verticala (marcaje si indicatoare), care in acest moment, in urma desemnarii castigatorului, este contestata, pentru toate cele 6 sectoare. Cu toate acestea, pentru siguranta traficului rutier, ASB a executat marcajele in regie proprie, cu 12 operatori si 3 utilaje, neputand acoperi insa intreaga semnalizare, care necesita refacere. S-au efectuat lucrari de marcaje in zone cu risc crescut de accidente (intersectii, unitati de invatamant si sanitare, treceri de pietoni) si in zonele nou asfaltate. Inca un caz clasic in care cetatenii sufera din cauza legislatiei care permite contestarea la nesfarsit a unor licitatii".
Reabilitarea parcurilor si spatiilor verzi
Au fost realizate lucrari de reabilitare in toate cele 12 parcuri aflate in administrarea Primariei Capitalei - reparatii mobilier urban precum si lucrari de intretinere arbori si de spatii verzi. De asemenea, se vor realiza lucrarile de intretinere a plantatiilor de pe aliniament stradal - Jardiniera Dambovita, Sala Palatului, Bdul Unirii. Subliniem faptul ca in anul 2019, ALPAB va asigura, prin serele proprii, productia necesarului de plante floricole anuale si perene, in total de peste 400.000 de fire.
Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti S.A. a prestat servicii in parcurile administrate de ALPAB. (Parcul Tineretului, Parcul Carol I, Parcul Izvor, Parcul Cismigiu, Parcul Regele Mihai I, Parcul Bordei, Parcul Floreasca, Parcul Circul de Stat, Parcul Baneasa).
In ceea ce priveste toaletarea copacilor, Primarul General a solicitat tuturor ADP-urilor de sector sa intervina doar acolo unde este necesar si sa intervina profesionist: "Vom demara controale pentru a verifica daca aceste toaletari sunt excesive si va avertizez ca vom merge pana la anularea avizului de defrisare. De asemenea, va solicit sa realizati interventii si la nivelul aliniamentelor stradale, parcuri, gradini, precum si eliminarea tuturor deseurilor vegetale care, uneori, sunt abandonate pe spatiile verzi".
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
EDIT-Structural
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
SIGM
noark
Arduro
quadratum
Ubitech
DRS
konsent
theda mar
GEWISS
SSAB
AED
leviatan
MCA
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
ELECTROGRUP
BogArt
EURO BUILD
concelex
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<