Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PREMIILE ROGBC: Skanska, desemnata compania sustenabila a anului 2017
PREMIILE ROGBC: Skanska, desemnata compania sustenabila a anului 2017
Oportunitati & Comunicate Publicat de Camelia Pantel 18 Dec 2017 18:47
Romania Green Building Council a premiat 14 proiecte si initiative inovatoare din sectorul cladirilor verzi,recunoscand contributia acestora la cresterea sustenabilitatii industrieiconstructiilor si a celei imobiliare din Romania.
Premiile au fost acordate initiativelor si proiectelor derulate sau finalizate in perioada 2016 - 2017.
ROGBC awards pentru proiecte si initiative din 2016
Proiectul verde al anului - mic (<500m²): Casa T, Cisnadie, jud. Sibiu - pentru prima cladire certificata de catre Passivhaus Institut Darmstadt ca ”Passivhaus Plus” din Romania si una dintre primele din lume care indeplineste acest standard. Cladirea imbina elemente de arhitectura traditionala (inspirata din case boieresti, conace si stilul neo-romanesc) si cele mai performante standarde de eficienta energetica pentru cladiri.
Proiectul verde al anului - mare (>500m²): United Business Center Tower, Cluj-Napoca - pentru dezvoltarea unei cladiri de birouri performante in domeniul sustenabilitatii, certificata LEED GOLD.
Compania sustenabila a anului: Skanska- pentru activitatea de dezvoltare imobiliara si constructii de cladiri verzi si portofoliul de proiecte certificate sau in curs de certificare LEED in Romania.
Produsul verde inovator al anului: StoneHemp - pentru caracteristicile ecologice remarcabile alematerialului de constructii (material natural 100%, sustenabil si biodegradabil care regleaza umiditatea din atmosfera prin absorbtia vaporilor de apa, rezistent natural la foc si daunatori, cu emisii nete de carbon negative).
Furnizorul de servicii verzi ale anului: BuildGreen - pentru activitate importantain certificarea verde a cladirilor LEED, BREEAM. 
Initiativa orasului verde a anului: Comuna Tunari, Judetul Ilfov - pentru elaborarea si adoptarea primei legislatii locale pentru reducerea impozitul pentru cladiri verzi certificate, detinute de persoane fizice.
Initiativa educationala din domeniul cladirilor verzi a anului: Asociatia Peisagistilor din Romania - pentru elaborarea unui ghid de buna practica pentru administrarea spatiilor verzi, dedicat administratiilor locale.
ROGBC awards pentru proiecte si initiative din 2017
Proiectul verde al anului - mic (<500m²): Jardine Hills, Dealu Mare, jud.Prahova - pentru pionerat in dezvoltarea de complexe turistice care includ cladiri verzi certificate.
Proiectul verde al anului - mare (>500m²): Click Factory - pentru un excelent exemplu de reconversie a unui sit industrial dezafectat (sit Flacara, Cluj-Napoca) intr-o cladire mai inalte standarde de performanta din punct de vedere al sustenabilitatii cladirilor.
Compania sustenabila a anului: One United Properties - pentru asumarea siimplementarea unor masuri riguroase de sustenabilitate la nivel de companie si la nivelul intregulului portofoliu de proiecte imobiliare.
Produsul verde inovator al anului: Colour Compositions (Decor Floor CEE) - pentru un produs de pardoseala cu 90% continut reciclat si 100% reciclabil, realizat cu generare minima de deseuri.
Furnizorul de servicii verzi al anului: Environmental Services - pentru activitate relevanta in domeniul economiei circulare, a certificarilor de cladiri verzi  (LEED, BREEAM, DGNB) si a  expertizei de mediu.
Initiativa orasului verde a anului: Municipiul Iasi - pentru elaborarea si adoptarea primeilegislatii localedin Romania care impune obligatia asumarii si implementarii unui Plan de Prevenire si Reducere a Poluarii pe santiere si care prevede sanctiuni pentru incalcarea masurilor asumate.
Initiativa educationala din domeniul cladirilor verzi a anului: Campus HUB - pentru realizare unui spatiu public inovator de studiu/lucru in aer liber.
Asociatia Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociatie non-profit, apolitica, formata din companii si organizatii, cu misiunea de a sprijini tranzitia industriei de constructii si sectorului imobiliar catre perfomanta bazata pe principii de sustenabilitate. RoGBC isi propune crearea unui model exemplar de dezvoltare sustenabila pentru regiunea in care activeaza, asigurandu-se ca mediul construit nu va constitui un pericol pentru generatiile viitoare ci, dimpotriva, va reprezenta o sursa de sanatate, siguranta, confort, inovare si posibilitati de dezvoltare economica. https://www.rogbc.org/ro/
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
theda mar
Acvatot 2019
concelex
rigips
quadratum
ness project
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CDS
noark
leviatan
FRONTALE
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander