Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - RAPORT: 97% dintre companii considera coruptia ca fiind larg raspandita in Romania
RAPORT: 97% dintre companii considera coruptia ca fiind larg raspandita in Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2019 14:03
Cu ocazia Zilei Internationale Anticoruptie, Comisia Europeana a publicat un sondaj privind atitudinea mediului de afaceri european fata de coruptia din Uniunea Europeana. Rezultatele arata o tendinta descendenta, insa un numar semnificativ (63 %) de intreprinderi considera coruptia ca fiind larg raspandita, o scadere de la 75 % in 2013. Cat priveste situatia din Romania, 97% din reprezentantii mediului de afaceri sustin ca problema coruptiei este raspandita la nivel national. Mai mult decat atat, 88% dintre acestia vad coruptia ca pe un impediment in desfasurarea normala a activitatii firmelor, comparativ cu o medie europeana de 37%.
La nivel european, mediul de afaceri este sceptic cu privire la modul in care este abordata coruptia, 51 % dintre respondenti considerand ca este putin probabil ca persoanele corupte sau intreprinderile cu astfel de tendinte sa fie raportate politiei sau procurorilor. Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat: „Coruptia submineaza democratia si statul de drept, fundamentul societatilor noastre. In timp, influenta sa creste inegalitatile si submineaza coeziunea sociala. Ca Uniune, am facut progrese importante de-a lungul anilor, dar mai sunt inca multe de facut. Vom continua sa colaboram cu autoritatile nationale, cu organizatiile internationale, cu societatea civila si cu sectorul privat pentru a eradica coruptia.”
Uniunea Europeana a inregistrat progrese in lupta impotriva coruptiei cu noi norme privind protectia avertizorilor de integritate, combaterea spalarii banilor si accesul autoritatilor de asigurare a respectarii legii la informatii financiare, precum si cu privire la protejarea intereselor financiare ale Uniunii, respectiv infiintarea Parchetului European. Comisia va continua sa isi consolideze activitatea cu privire la acest subiect in cooperare cu toate partile interesate. Lupta impotriva coruptiei va fi, de asemenea, un element-cheie al noului ciclu de revizuire a statului de drept.
 
TeraSteelCOVID-19ALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere