Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - RAPORT: 97% dintre companii considera coruptia ca fiind larg raspandita in Romania
RAPORT: 97% dintre companii considera coruptia ca fiind larg raspandita in Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2019 14:03
Cu ocazia Zilei Internationale Anticoruptie, Comisia Europeana a publicat un sondaj privind atitudinea mediului de afaceri european fata de coruptia din Uniunea Europeana. Rezultatele arata o tendinta descendenta, insa un numar semnificativ (63 %) de intreprinderi considera coruptia ca fiind larg raspandita, o scadere de la 75 % in 2013. Cat priveste situatia din Romania, 97% din reprezentantii mediului de afaceri sustin ca problema coruptiei este raspandita la nivel national. Mai mult decat atat, 88% dintre acestia vad coruptia ca pe un impediment in desfasurarea normala a activitatii firmelor, comparativ cu o medie europeana de 37%.
La nivel european, mediul de afaceri este sceptic cu privire la modul in care este abordata coruptia, 51 % dintre respondenti considerand ca este putin probabil ca persoanele corupte sau intreprinderile cu astfel de tendinte sa fie raportate politiei sau procurorilor. Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat: „Coruptia submineaza democratia si statul de drept, fundamentul societatilor noastre. In timp, influenta sa creste inegalitatile si submineaza coeziunea sociala. Ca Uniune, am facut progrese importante de-a lungul anilor, dar mai sunt inca multe de facut. Vom continua sa colaboram cu autoritatile nationale, cu organizatiile internationale, cu societatea civila si cu sectorul privat pentru a eradica coruptia.”
Uniunea Europeana a inregistrat progrese in lupta impotriva coruptiei cu noi norme privind protectia avertizorilor de integritate, combaterea spalarii banilor si accesul autoritatilor de asigurare a respectarii legii la informatii financiare, precum si cu privire la protejarea intereselor financiare ale Uniunii, respectiv infiintarea Parchetului European. Comisia va continua sa isi consolideze activitatea cu privire la acest subiect in cooperare cu toate partile interesate. Lupta impotriva coruptiei va fi, de asemenea, un element-cheie al noului ciclu de revizuire a statului de drept.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
leviatan
leviatan
BMI_Icopal
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
Ubitech
rigips
hilti
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere