Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - RESITA: 25 de milioane euro pentru modernizarea infrastructurii de transport local
RESITA: 25 de milioane euro pentru modernizarea infrastructurii de transport local
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2019 13:45
Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest si Primaria Municipiului Resita au semnat doua noi contracte de finantare, care vor asigura investitii importante, in valoare totala de peste 117,5 milioane lei, in municipiul de pe Barzava.
Este vorba de doua proiecte finan.ate in cadrul Regio - Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, dupa cum urmeaza:
- „Modernizarea transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiul Resita - faza 2”;
- „Amenajare spatiu de agrement urban, inclusiv strazi si utilita.i, precum si interconectarea zonei marginalizate Mociur cu cartierele Centru si Govandari printr-o promenada, pista de biciclete, reabilitarea si creare de noi facilitati de acces pietonal”.
Semnatarii contractului au fost domnul Ioan POPA, primarul municipiului Resita, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.
Proiectul privind modernizarea transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiul Resita - faza 2 face parte dintr-un pachet integrat de masuri pentru reintroducerea transportului cu tramvaiul in Resita.
Proiectul contractat astazi prevede interven.ii pe tronsonul de la Bulevardul Republicii, pana la intersectia cu Bulevardul Muncii - strada Fagaras si pana la Pia.a Republicii, in cartierul Muncitoresc, plus zonele de acces catre strazile laterale. De asemenea, este inclusa si modernizarea zonei pietonale Aleea Ineu.
Se va moderniza calea de rulare a tramvaielor (infrastructura, suprastructura, aparate de cale, linii de depouri, re.ea fir, substa.ii de redresare etc.), in lungime de 9,363 kilometri, si se vor construi/ moderniza 9 statii de transport pentru calatori. Linia cale de tramvai va fi inierbata - va rezulta o suprafata de 15.821 metri patrati de spatiu verde, iar in zona vor fi planta.i 341 de arbori.
Totodata, noua investitie cuprinde modernizarea infrastructurii rutiere pe 8,37 km (carosabil, trotuare, borduri, bolarzi etc.) si reabilitarea integrala a structurii podurilor Doman si Libertatii, care vor avea o linie dedicata transportului public si autovehiculelor de interventie. Prin proiect vor fi amenajate si piste pentru biciclisti, trasee in lungime de 5,13 km.
Valoarea totala a proiectului este de 94.707.278 lei, din care 22.037.842 lei finantare nerambursabila. Perioada de implementare este de 48 de luni.
Investi.ia este complementara altui proiect cuprins in Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Municipiului Resita (PMUD) - „Modernizarea transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiul Resita - faza 1”, contractat in iulie 2019.
Cel de-al doilea proiect, care vine in sprijinul locuitorilor din zona urbana marginalizata Mociur a Resitei, prevede construirea unui centru multifunctional aici si realizarea unor amenajari pietonale si rutiere care sa asigure bune conexiuni cu alte cartiere.
Centrul multifunctional va fi realizat pe Bulevardul Revolutia din Decembrie nr. 40-42, unde vor fi demolate construc.iile existente si se va construi un nou imobil, cu doua corpuri de cladire si doua etaje, avand o suprafa.a desfa.urata de 4.226 metri patrati. Vor fi spatii de tip centru de zi, pentru activitati educative si cultural-recreative si se vor amenaja spatii verzi de agrement si pentru relaxare, adiacente centrului multifunctional.
De asemenea, proiectul prevede reabilitarea unei por.iuni din strada G.A. Petculescu, inclusiv trotuare (7.270 mp), drum care asigura legatura intre zona Mociur si cartierele Centru si Govandari, amenajarea unei piatete pietonale si a aleilor perimetrale (1.716 mp). Totodata, vor fi amenajate 30 de locuri de parcare.
Valoarea totala a investitiei este de 22.819.085 lei, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 5.830.276 lei. Durata de implementare este de 40 de luni.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
Acvatot 2019
hilti
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CELCO 2020
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere