Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROCA: Electroplast SA estimeaza vanzari de 90 de milioane de lei in 2019
ROCA: Electroplast SA estimeaza vanzari de 90 de milioane de lei in 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2019 11:51
ROCA, prima platforma de investitii si management dedicata companiilor romanesti, a devenit cel mai mare actionar al SC Electroplast SA, un brand romanesc cu o traditie de peste 25 de ani, aflat in top 10 producatori de cabluri si lider pe piata de cabluri electrice pentru infrastructura feroviara. Prin aceasta achizitie, ROCA sustine modernizarea infrastructurii in Romania, reconfirmand misiunea platformei de a contribui la dezvoltarea economiei nationale. Pana la sfarsitul anului curent, ROCA isi propune sa obtina certificarile necesare exportului in Germania si Austria, pentru 2020 fiind planificata expansiunea internationala in aceste piete externe si nu doar.
ROCA a preluat actiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la randul sau producator important de cabluri de alimentare si fire electrice pentru aplicatii industriale. Impreuna cu actionarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare intre cele doua entitati. Pentru finalizare, tranzactia mai are nevoie doar de avizul Consiliului Concurentei.
„Suntem bucurosi sa avem alaturi un investitor experimentat si avem convingerea ca ROCA va deveni partenerul puternic de care avem nevoie in activitatea noastra. Credem ca expertiza si instrumentele pe care le ofera ROCA vor contribui la succesul proiectelor noastre si ne vor ajuta sa atingem urmatorul nivel al dezvoltarii", a declarat Gavril Muresan, CEO al companiei Electroplast.
In 2018, Electroplast SA a avut o cifra de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimarile pentru 2019 fiind de depasire a sumei de 90 de milioane de lei. Compania a intrat pe piata romaneasca in 1993, are peste 100 de angajati si si-a construit de la infiintare si pana in prezent un portofoliu diversificat de clienti, printre care se numara Telekom, Compania Nationala de Cai Ferate CFR , Siemens, Alstom Franta, VLG.
„Investitia in productia de cablu este o mutare strategica datorita oportunitatilor de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare si subterane pe care Romania le are. Avem incredere ca odata cu finalizarea tranzactiei complexe, la care muncim intens inca de anul trecut, vom putea valorifica acest potential. Prin plasari de capital, diversificarea produselor si patrunderea pe noi piete, ne propunem ca Electroplast sa acceada in top 3 producatori de cablu din tara noastra”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.
Produsele principale ale Electroplast sunt cablurile electrice din cupru sau aluminiu, cu o gama de productie variata, atat in ce priveste tipul si grosimea cablurilor cat si tipul de izolatie folosita. De asemenea, compania detine un laborator de incercari modern, acreditat atat de RENAR (organismul national de acreditare in domeniu) precum si de AFER (autoritatea feroviara romana), pentru incercari aferente domeniului feroviar. Infrastructura, alaturi de sectoarele auto, energetic, comercial, industrial, constructii civile si telecomunicatii sunt principalele domenii de folosire a cablurilor fabricate de companie.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
concelex
ERBASU CONSTRUCT
siniat
quadratum
MAKITA
ness project
CDS
Acvatot 2019
rigips
theda mar
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
EDIT-Structural
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander