Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROPEPCA: Stephen BIRRELL de la Fora Oil and Gas va conduce organizatia in 2020
ROPEPCA: Stephen BIRRELL de la Fora Oil and Gas va conduce organizatia in 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 20 Nov 2019 08:00
Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera (ROPEPCA) anunta printr-un comunicat ca, in urma alegerilor anuale organizate in cadrul asociatiei, conform cerintelor statutare, Stephen Birrell (de la Fora Oil and Gas) a fost votat pentru a asigura conducerea organizatiei pentru anul viitor.
Consiliul Director nou-ales este format si din: Saniya Melnicenco (NIS Petrol), Amos Sanders (HOCOR), Rafael Duque (OMV Petrom) si Michel Louboutin (Expert Petroleum). Mandatul lor se va incheia in noiembrie 2020.
Stephen Birrell este un geolog cu peste 34 de ani de experienta in functii de conducere. El activeaza in Romania din 2005, fiind unul dintre cei mai importanti factori de decizie implicati in procesul fondarii ROPEPCA, in 2012. Stephen Birrell preia mandatul presedintial al ROPEPCA de la Saniya Melnicenco, director al Departamentului Juridic si Afaceri Corporative din cadrul NIS Petrol.
„Anul trecut a fost unul provocator pentru industria noastra si pentru mediul de afaceri, in general. ROPEPCA continua sa fie una dintre cele mai importante voci in dialogul cu partile interesate, transmitand punctul de vedere al industriei in ceea ce priveste efectele negative pe termen lung ale legislatiei adoptate. Ramanem optimisti si speram sa vedem o schimbare in viziunea autoritatilor in ceea ce priveste sectorul pentru urmatorii ani. ROPEPCA va ramane un partener deschis si transparent pentru toate partile interesate, oferind opinia si expertiza noastra asupra legislatiei care vizeaza operatiunile upstream din Romania. Acum, mai mult decat oricand, este important ca legiuitorii sa inteleaga modul in care functioneaza industria noastra, pentru a oferi cadrul optim pentru investitii si operatiuni care sa fie intreprinse cu succes”, a declarat Stephen Birrell, la preluarea mandatului.
Noul presedinte al ROPEPCA a subliniat faptul ca industria petroliera onshore va beneficia din modernizarea cadrului legislativ in domeniul explorarii si exploatarii resurselor petroliere. Un cadru modernizat, un regim de operare si fiscal competitiv reprezinta aspecte importante pentru a creste competitivitatea si a aduce investitii noi. Un astfel de mediu este o conditie necesara pentru reusita viitoarei runde a 11-a de concesionare, anuntata de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale in acest an.
Saniya Melnicenco, fostul presedinte al ROPEPCA, confirma afirmatiile noului presedinte: „Este timpul pentru o schimbare care sa aduca valoare pozitiva pentru industrie si pentru intreaga economie. Industria propune masuri constructive pentru a face din Romania o destinatie atractiva pentru investitii: o piata de gaze functionala, protectie individualizata pentru consumatorii vulnerabili, acces real la terenuri si un regim functional al datelor si informatiilor. Vom contribui in continuare la elaborarea de politici responsabile, bazate pe viziunea pe termen lung si respectul fata de consumatori si angajati, comunitati si mediu, investitori si stat. Raman dedicata cauzei ROPEPCA de a permite dialogul intre mediul de afaceri si sectorul public, pentru binele general al societatii, pentru o energie accesibila si sigura”.
Membrii asociatiei subliniaza beneficiile strategice ale consolidarii securitatii energetice la nivel national si regional si ale sprijinirii cresterii economiei nationale. Acestea pot fi obtinute printr-un sistem legislativ si fiscal predictibil, stabil si competitiv pentru industria de explorare si productie petroliera.
 
TeraSteelALLBIMCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere