Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SAINT GOBAIN a desemnat castigatorii concursului cu Multi Confort Student 2019
SAINT GOBAIN a desemnat castigatorii concursului cu Multi Confort Student 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2019 14:31
La sediul Nod MakerSpace din Bucuresti a avut loc faza nationala a concursului “Multi Comfort Student Contest Editia 2019”, dedicat studentilor la arhitectura si constructii. Tema propusa celor 26 de studenti inregistrati a urmarit crearea unei viziuni pentru dezvoltarea durabila si integrarea in spatiul urban a zonei statiei de metrou Crescenzago din Milano.
Castigatorii primelor doua premii:
- Anca Spinu si Daniel Movila de la Facultatea de Arhitectura "G. M. Cantacuzino" din Iasi
- Andreea Gurita si Laura Jimbu de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”,
vor reprezenta Romania in etapa internationala a concursului, organizata la Milano la sfarsitul lunii mai, alaturi de studenti din peste 30 de tari.
“De-a lungul timpului, Multi Comfort Student Contest a devenit o competitie de referinta pe tema Multi Confort si a caselor cu un consum redus de energie. Ne bucuram sa vedem un interes crescut din partea studentilor si partenerilor nostri pentru dezvoltarea unor solutii inovatoare si sustenabile, care raspund provocarilor prezentului, fapt demonstrat de cresterea numarului de echipe inscrise in competitie, dar si de calitatea proiectelor prezentate”, a declarat Ovidiu Pascutiu, Director General al Grupului Saint-Gobain in Romania.
Concursul are la baza conceptul Saint-Gobain Multi Comfort si a fost organizat pentru prima data la nivel international in 2005, in Bulgaria. Tema din acest an a vizat dezvoltarea unui proiect pentru intinerirea si reconectarea urbana a zonei statiei de metrou Crescenzago din Milano, in conformitate cu strategia orasului pentru 2030.
In contextul in care orasul Milano se confrunta in prezent cu o noua etapa de dezvoltare, deoarece pana in anul 2030 peste 12.000 de persoane vor avea peste 85 de ani si mai mult de 50.000 de locuitori vor reprezenta populatia tanara, cu varsta cuprinsa intre 19 si 34 de ani, municipalitatea urmareste o evolutie favorabila incluziunii si transformarea intregii zone urbane, atat in centru, cat si la periferie.
Proiectele propuse in cadrul concursului vor necesita renovarea a trei cladiri existente, legate de o noua constructie cu utilizare mixta, inclusiv spatii rezidentiale, zone publice si servicii, respectand in acelasi timp criteriile Multi Comfort legate de sustenabilitate si eficienta energetica.
Despre Multi Comfort Student Contest
Concursul se adreseaza studentilor la arhitectura, inginerie si alte discipline de profil, cu scopul de a disemina ideea de eficienta energetica si dimensiunile diferite ale confortului: estetica, calitatea aerului, confortul termic, acustic si vizual.
Concursul a debutat in 2005 si se adreseaza tuturor studentilor din anii 1-6, care se pot inscrie atat individual, cat si in echipe de cate doi membri. Acesta se deruleaza in doua etape:
Prima etapa:
- Etapa Nationala, organizata in urmatoarele tari: Belarus, Belgia, Bulgaria, China, Columbia, Croatia, Cehia, Egipt, Estonia, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Ghana, Franta, Germania, Italia, Kazahstan, Kirghizstan, Letonia, Liban, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Africa de Sud, Spania, Turcia, Ucraina.
A doua etapa:
- Finalistii si echipele finaliste din fiecare tara participanta se reunesc anual in diverse orase ale lumii pentru a se intrece in creativitate si inovatie, proiectul castigator la nivel global urmand sa fie desemnat de un juriu international.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
concelex
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
theda mar
strabag nivel 1
Ubitech
FRONTALE
MAKITA
Acvatot 2019
CDS
noark
rigips
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander