Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TULCEA: Fundatia turnurilor podului de peste Dunare va fi finalizata in ianuarie 2020
TULCEA: Fundatia turnurilor podului de peste Dunare va fi finalizata in ianuarie 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Mar 2019 13:45
La sediul Consiliului Judetean Tulcea, la invitatia presedintelui Horia Teodorescu, reprezentantii Asocierii de firme Astaldi si IHI Infrastructure Systems Co., constructorul podului suspendat peste Dunare, Tulcea - Braila, dar si reprezentantii beneficiarului Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au realizat o ampla prezentare a stadiului lucrarilor la aceasta investitie majora.
Astfel, din partea constructorului au fost prezenti Andrea Danese - director general adjunct pentru Europa, Pier Luca Canino - director de tara pentru Romania, Dragos Burlan - director tehnic, Giorgio Carappetta - manager de proiect si Kudo Mitsuhiro - manager de proiect, in timp ce beneficiarul CNAIR a fost reprezentat de Sorin Scarlat - director general adjunct si Raul Mag - director de proiect.
„Poate mai sunt multi tulceni neincrezatori cu privire la finalizarea acestui proiect de importanta extraordinara pentru Romania, pentru Dobrogea, pentru Tulcea. Acest proiect se afla in desfasurare, fapt pentru care astazi facem o prezentare a stadiului lucrarilor la ora actuala. Termenul de finalizare a constructiei prevazut in contract va fi respectat astfel ca aceasta investitie va fi dusa la bun sfarsit“, a declarat presedintele Horia Teodorescu.
Potrivit prezentarii facute de directorul tehnic Dragos Burlan, proiectul in sine nu cuprinde doar podul suspendat, ci si un drum de circa 23 km, care va face legatura intre Braila si Jijila, 19 km fiind in judetul Tulcea. Contractul a fost semnat in luna ianuarie 2018, ordinul de incepere a lucrarilor pentru proiectare fiind dat pe 2 martie 2018. Contractual erau prevazute 12 luni de proiectare, dar pe data de 21 decembrie s-a dat ordinul de incepere a executiei, avand proiectul tehnic aprobat si fiind obtinute toate autorizatiile si aprobarile necesare.
„Suportul pe care ni l-au dat autoritatile publice centrale si locale a fost unul nemaintalnit de noi: intr-un termen de aproape trei luni de zile, s-au efectuat exproprierile, s-a innoit avizul de mediu, s-au transferat sase hectare de padure de la Ministerul Padurilor la cel al Transporturilor si s-a defrisat zona.
Conform graficului de lucrari, executam de pe 21 decembrie 2018 pana la inceputul lui aprilie 2019 lucrari pregatitoare. Aceste lucrari pregatitoare efectuate pana in prezent ne permit sa lucram in zona Dunarii la cei doi piloni centrali pe toata durata anului, in asa fel incat nu vor fi oprite lucrarile din cauza nivelului ridicat al Dunarii. Lucrarile efective la fundatiile podului, atat la cele doua blocuri de ancoraj, cat si la cele doua fundatii de la pilonii centrali vor incepe in luna aprilie, cand vom realiza atat pereti mulati cat si coloanele forate“, a precizat Drogos Burlan.
In zona Jijila, in doua luni de zile constructorul a reusit sa realizeze un mic „palm“, in vederea asigurarii frontului de lucru pe toata perioada anului pentru a fixa cei doi piloni in sol. De asemenea, toate platformele si drumurile dintre ele vor avea o inaltime de circa 8 metri pentru a asigura frontul de lucru pe toata durata anului. In conditiile in care Dunarea va incepe sa creasca in cateva saptamani, aceasta activitate de pregatire a terenului inceputa de circa doua luni si jumatate va fi finalizata in urmatoarele trei saptamani, astfel incat anul acesta sa fie terminate lucrarile la fundatiile celor doua blocuri de ancoraj. Potrivit estimarilor constructorului, la fundatiile de la turnuri, lucrarile vor fi finalizate in lunile ianuarie sau februarie 2020.
„Ne-am luat masurile pentru a putea asigura lucrul nu numai pe toata durata anului. Vor fi niste activitati continue, 24 din 24, sapte zile pe saptamana, 30-31 de zile pe luna, 365 de zile pe an. Putem sa va spunem ca la sfarsitul lui 2022, inceputul lui 2023, aceasta lucrare va fi finalizata si vom putea folosi acest drum de 23 de kilometri si primul pod suspendat din Romania“, au dat asigurari reprezentantii Astaldi.
Pe de alta parte, beneficiarul CNAIR face eforturile necesare pentru asigurarea reurselor financiare. Pentru acest an, in bugetul acestei investitii este prevazuta o suma de aproape 600 de milioane de lei cu posibilitatea majorarii ei la rectificarile bugetare. Astfel, reprezentantii CNAIR au dat asigurari ca, din punct de vedere financiar, nu exista nicio bariera in finantarea acestei investitii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
concelex
EDIT-Structural
quadratum
ness project
rigips
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
siniat
viarom
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander