UTI GRUP, locul 5 in TOP 500 Companii de constructii din Romania in 2018 |
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 11 Ian 2019 06:49 |
UTI Grup s-a clasat pe locul al 5-lea in Topul 500 – Antreprenori & Firme de Constructii 2018 din Romania, realizat de Agenda Constructiilor, in urcare cu un loc comparativ cu editia precedenta, informeaza un comunicat al grupului, dat publicitatii la 10 ianuarie 2019. Topul a fost realizat in urma analizei veniturilor obtinute din activitati de constructii, a proiectelor derulate si a valorii acestora.
Pe segmentul de constructii si instalatii, UTI Grup, care furnizeaza o gama completa de solutii si servicii specializate, a realizat o cifra de afaceri de 68 milioane euro in anul 2017. Pentru anul 2018, cifra de afaceri a UTI Grup in acest domeniu a fost de 65 milioane euro, reprezentand aproximativ 65% din volumul total de afaceri al grupului, dupa cum se mai arata in comunicat.
UTI a derulat proiecte importante in perioada 2017-2018: in domeniul infrastructurilor de transport, UTI a finalizat lucrarile de extindere a tronsonului de metrou Bazilescu–Straulesti de pe magistrala 4 a metroului bucurestean si lucrarile de modernizare a infrastructurii tehnice a depoului principal de tramvaie de la UT Arad. De asemenea, compania a continuat executia de lucrari complexe pentru magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei–Eroilor 2, precum si lucrari de modernizare a ecluzelor Agigea, Cernavoda, Ovidiu, administrate de Compania Canale Navigabile, care constituie cel mai complex proiect de modernizare a infrastructurii de transport maritim realizat dupa 1990.
In domeniul aeroportuar, UTI a finalizat lucrarile de modernizare si dezvoltare a Aeroportului International Bacau si modernizarea balizajului luminos al pistei Aeroportului International Sibiu, a derulat proiectul de constructie si modernizare a Aeroportului Oradea si a semnat contractul pentru extinderea si modernizarea terminalului de pasageri al aeroportului Suceava. In aceeasi perioada, UTI a finalizat lucrarile la Water Park din Craiova, cel mai mare parc acvatic si una dintre cele mai complexe infrastructuri de divertisment din Oltenia.
Mentinerea unui volum de afaceri ridicat in acest domeniu este cu atat mai merituoasa cu cat activitatea companiei a fost afectata de factori externi, precum intarzierile lansarii programelor majore de investitii anuntate si neasumarea responsabilitatii de catre autoritatile centrale si locale privind proiectele de dezvoltare si modernizare a infrastructurilor publice (stadioane, spitale, transport etc), procesul indelungat de autorizare si de obtinere a avizelor necesare demararii unor lucrari, blocarea finantarilor, lipsa fortei de munca si altele, se mai precizeaza in comunicat.
|