Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - XELLA: Achizitia grupului Macon se va finaliza pana in luna iunie 2018
XELLA: Achizitia grupului Macon se va finaliza pana in luna iunie 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 17 Ian 2018 07:51
Xella International SA a semnat un acord cu doua fonduri de capital privat din Polonia, gestionate de Enterprise Investors, privind achizitia grupului Macon - cel mai mare producator de BCA din Romania si unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii de pe piata locala, se arata intr-un comunicat al Xella. Tranzactia face obiectul aprobarii de catre Consiliul Concurentei din Romania. Incheierea tranzactiei ar putea avea loc in prima jumatate a anului 2018. Partile implicate au convenit sa nu ofere momentan detalii referitoare la tranzactie, pana la finalizarea procedurilor.
„Prin achizitia grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pietei locale de materiale de constructii si principalul producator de BCA din Romania. Xella devine un operator important pe piata de var si elemente prefabricate din beton si isi atinge obiectivul de a fi lider pe pietele regionale, prin intermediul unor achizitii strategice”, a declarat dr. Jochen Fabritius, CEO al Xella Group. „Xella continua sa fie pe o traiectorie de crestere promitatoare si se concentreaza la nivel pan-european pe livrarea de solutii in constructii, cu valoare adaugata, pentru a genera o crestere profitabila si sustenabila. Continuam sa urmarim consecvent obiectivul nostru de a fi printre cei mai buni in aceasta industrie, utilizand la maximum potentialul diviziilor Xella si creand valoarea care va conduce Xella catre un viitor de succes”, a adaugat dr. Jochen Fabritius.
Dupa cum se mai arata in comunicat, Xella Group este unul dintre principalii furnizori internationali de solutii pentru materiale de constructii si industrii conexe, cu vanzari de 1,5 miliarde euro si 6.700 de angajati (date aferente anului 2016, cu indicatorii financiari preliminari pentru Ursa inclusi, respectiv indicatorii financiari preliminari pentru Fels exclusi). Xella are sediul in Duisburg, Germania, detine 97 de fabrici in 20 de tari si numeroase centre de vanzare in peste 30 de state. Xella este unul dintre pionierii procesului de construire sustinut digital si va continua sa urmeze calea profitabila de crestere deja trasata. Xella este lider de piata in multe dintre segmentele pe care opereaza. Succesul companiei Xella se bazeaza pe marcile puternice din segmentul premium, pe un portofoliu impresionat de servicii, un model de afaceri solid si un model performant si sistematic de management al costurilor. Produsele Xella sunt sustenabile si prietenoase cu mediul pe tot parcursul ciclului de viata, de la productie la implementare si utilizare. Prin urmare, ele au o contributie importanta la construirea de cladiri durabile, de inalta calitate, eficiente energetic si contribuie astfel la protectia mediului si la conservarea resurselor.
Xella este condusa de o echipa de management cu experienta, formata din dr. Jochen Fabritius (CEO) si dr. Jens Kimmig (CFO).
La randul sau, Xella Romania, filiala locala a grupului Xella, lider mondial in furnizarea de solutii pentru materiale de constructii si industrii conexe, a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 14,2 milioane de euro (in crestere cu 18,3% fata de anul precedent), lucrand cu 127 de angajati. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai moderna unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 milioane de euro. Focalizata pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.
Produsele Xella sunt sustenabile atat in productie, cat si in utilizare. Prin urmare, ele au o contributie importanta la construirea de cladiri durabile, eficiente energetic si de inalta calitate si, astfel, contribuie la protectia mediului si la conservarea resurselor. In Romania YTONG este primul material de zidarie certificat ca solutie pentru construirea de locuinte verzi, fiind un produs 100% natural. Certificarea a fost oferita de Consiliul Roman pentru Cladiri verzi (RoGBC). Astfel, YTONG devine un punct de reper in Romania pentru dezvoltatorii de cladiri verzi care urmaresc atingerea unor performante energetice ridicate in proiectele lor.
Xella Romania sprijina in mod constant programele de educatie, design si arhitectura, precum si evenimentele organizate de filiala din Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania.
Potrivit comunicatului, grupul Macon este cel mai mare producator de BCA din Romania si unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din tara si a functionat cu succes pe piata romaneasca de peste 50 de ani. Grupul Macon detine patru divizii de business (BCA, prefabricate din beton, var si teracota) si are unitati de productie la Deva, Oradea, Targu Jiu si Vadu Crisului (Bihor). Cu aproximativ 800 de angajati, compania a generat o cifra de afaceri de aproximativ 32 milioane de euro in 2016.
Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est. Activa din 1990, compania a strans noua fonduri cu un capital total care depaseste 2,5 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 1,8 miliarde euro in 139 de companii din diverse sectoare si au vandut 124 de companii, realizand incasari brute de 3,5 miliarde euro. Exit-urile includ 34 de listari ale unor companii din portofoliu la bursele de valori din Varsovia, Praga si New York. Pentru informatii suplimentare, www.xella.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ness project
leviatan
siniat
Acvatot 2019
CDS
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Ubitech
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander