Agenda Constructiilor
Sambata, 31 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BESTJOBS: Un roman din trei si-ar vota seful daca ar candida pentru functia de primar
BESTJOBS: Un roman din trei si-ar vota seful daca ar candida pentru functia de primar Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 24 Sep 2020 13:46
Peste 34% dintre angajatii romani care au raspuns unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, in contextul alegerilor locale de pe 27 septembrie, spun ca si-ar vota seful daca acesta ar candida pentru functia de primar. Principalele argumente ar fi, din punctul lor de vedere, ca este un bun profesionist (23,2%) si ca reprezinta o optiune mai buna decat orice candidat politic actual (9,6%). In cazul unui astfel de scenariu, cei mai multi respondenti (59,3%) afirma, insa, ca nu si-ar vota seful intr-o functie publica sau l-ar vota doar ca sa contribuie la plecarea lui din companie (6,2%).
Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, BestJobs a intrebat angajatii romani daca si-ar vota seful, in situatia in care acesta ar candida pentru functia de primar. Aproape un sfert dintre respondenti cred ca, odata ajuns primar, seful lor ar genera schimbari in comunitate care ar avea impact direct sau indirect si asupra lor si ar face investitii in arii in care e cu adevarat nevoie.
Totodata, 3% cred ca daca seful lor ar fi primar ar avea sanse sa fie angajati la primarie, iar 4,4% considera inclusiv ca firma pentru care lucreaza ar avea sanse sa castige contracte publice. Indiferent de impactul in comunitate, 39% dintre angajatii romani nu cred ca, odata ajuns primar, seful lor ar fi lasat sa faca o treaba serioasa.
In viata profesionala, majoritatea angajatilor care au participat la sondajul BestJobs spun ca inclinatiile lor politice nu influenteaza in niciun fel activitatea de zi cu zi si relatiile cu superiorii sau colegii de serviciu. Peste 90% dintre intervievati sustin ca nu se simt constransi in niciun fel de sefi sau de colegi sa voteze cu un anumit candidat sau partid. In schimb, 30,6% dintre respondenti sustin ca au colegi sau sefi care au fost avantajati la locul de munca datorita preferintelor sau conexiunilor politice.
Sondajul a fost efectuat in perioada 10-20 septembrie 2020, pe un esantion de 1.405 utilizatori de internet din Romania.
***
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 18 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare. Cu un numar de peste 2,5 milioane de profesionisti conectati la piata muncii si peste 25.000 de joburi active in orice moment, atat in tara, cat si in strainatate, platforma creeaza conexiuni intre toti cei care vor sa gaseasca un job mai bun si angajatorii care cauta noi talente. 
 
AUTODESKCOVID-19ALLBIMVideoConfAC-iulelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere