Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: Unul din doi angajati ia in calcul schimbarea locului de munca in 2021
BestJobs: Unul din doi angajati ia in calcul schimbarea locului de munca in 2021 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 19 Ian 2021 13:41
Mai mult de jumatate (54%) dintre angajatii romani care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun ca se gandesc sa-si schimbe locul de munca anul acesta, iar 28% au facut chiar pasi concreti in aceasta directie. Chiar daca 2020 a fost plin de provocari din punct de vedere profesional, cu mult efort si stres, numarul celor care iau in calcul o schimbare de job este mai mic decat la inceputul anului trecut, cand sase din zece angajati romani se declarau nemultumiti de situatia lor profesionala si se gandeau sa-si schimbe locul de munca.
Desi perspectivele salariale raman, in continuare, principalul criteriu in functie de care cei mai multi angajati romani (39%) aleg un job sau altul, aproape 29% dintre respondentii la sondajul BestJobs afirma ca aveau in plan sa-si schimbe locul de munca de dinainte de pandemie, pentru ca isi doresc o noua provocare in cariera. Pentru 27%, insa, principalul motiv pentru care schimbarea jobului a devenit o prioritate in noul an este ca nu considera ca au suficiente oportunitati de dezvoltare profesionala la actualul loc de munca.
Mai bine de 15% dintre respondenti analizeaza chiar optiunea de a-si schimba complet domeniul de activitate, iar 19% se gandesc acum mai mult decat inainte de pandemie la perspectiva unui job in strainatate.
In privinta beneficiilor extrasalariale, cei mai multi angajati isi doresc ca angajatorul sa le ofere in acest an bonusuri de performanta (58%) si programe de dezvoltare profesionala (48%), dar conteaza pentru multi dintre ei si asigurarile de sanatate private (24%), pensiile private (22%) sau programele de mentorat si de dezvoltare personala (21%).
Cea mai mare temere a angajatilor romani in ceea ce priveste situatia profesionala in 2021 este ca le vor scadea veniturile (28%), in timp ce 27% se tem ca ar putea prelua mai multe responsabilitati din cauza lipsei de personal. Daca in acest moment angajatorul i-ar anunta ca urmeaza sa le scada salariul, aproape 57% dintre respondentii la sondajul BestJobs spun ca ar accepta, dar si-ar cauta imediat un alt job. Doar putin peste 15% dintre angajatii intervievati afirma ca si-ar da demisia pe loc.
Sondajul a fost efectuat in perioada 5-12 ianuarie, pe un esantion de 1.171 de utilizatori de internet.
***
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 18 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare. Cu un numar de peste 4,5 milioane de profesionisti conectati la piata muncii si peste 25.000 de joburi active in orice moment, atat in tara, cat si in strainatate, BestJobs creeaza conexiuni intre toti cei care vor sa gaseasca un job mai bun si angajatorii care cauta noi talente.
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
concelex
viarom
CDS
strabag nivel 1
theda mar
noark
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ness project
leviatan
EDIT-Structural
MAKITA
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander