Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - CONCORDIA: Nu consideram productiv sa existe mai multe tipuri de salarii minime
CONCORDIA: Nu consideram productiv sa existe mai multe tipuri de salarii minime Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 28 Nov 2022 14:05
Nu consideram ca este productiv ca in Romania sa existe mai multe tipuri de salarii minime si tot felul de praguri care nu fac decat ca complice lucrurile, iar propunerea Guvernului, asa cum arata, va comprima forta de munca in zona salariului minim, a afirmat directorul executiv al Confederatiei Patronale Concordia, Radu Burnete, in urma discutiilor cu Guvernul privind salariul minim.
"Nu consideram ca este productiv ca in Romania sa existe mai multe tipuri de salarii minime si tot felul de praguri care nu fac decat sa complice lucrurile. Asa cum arata propunerea Guvernului ea va comprima forta de munca in zona salariului minim. Ma astept ca la anul sa ni se spuna ca a crescut numarul persoanelor remunerate la salariul minim si asta sa fie o retorica impotriva angajatorilor cand de fapt va fi rezultatul unei politici despre care spunem de pe acum ca acolo va duce", a aratat Burnete intr-o declaratie transmisa vineri AGERPRES.
Acesta a precizat ca propunerea organizatiei a fost ca toti salariatii din Romania sa fie scutiti de plata contributiilor sociale pe primii 450 de lei din salariul lor in conditiile in care firmele fac eforturi pentru a creste salariile.
"Noi vedem ca firmele fac eforturi si isi doresc sa creasca salariile si ne-am fi dorit ca aceasta crestere de minim 450 de lei sa nu fie doar la nivelul salariului minim si mai mult ea sa ajunga anul viitor complet in buzunarul angajatilor si nu in taxe si impozite. De aceea am propus ca toti salariatii din Romania sa fie scutiti de plata contributiilor sociale pe primii 450 de lei din salariul lor", a explicat Radu Burnete.
In opinia sa, masura scutirii la plata contributiilor sociale pentru o suma de 450 de lei poate fi suportata de bugetul de stat daca sunt realizate eforturi suplimentare pentru a-i combate pe cei care evita plata acestor contributii la nivelul la care ar trebui sa o faca.
"Am inteles argumentele Guvernului care ne-a spus ca in urma calculelor nu isi poate permite o masura cum am sugerat noi, dar ne mentinem opinia si speram ca dumnealor sa mai reflecteze in urmatoarele zile si sa reconsidere propunerea fara alte praguri sau conditii suplimentare. Din punctul nostru de vedere aceasta masura poate fi suportabila pentru buget in masura in care facem niste eforturi suplimentare pentru a-i combate pe cei care ocolesc legea si evita sa plateasca contributii sociale la nivelul la care ar trebui sa o faca. Mai mult, companiile ar trebui sprijinite sa creasca salariile acum cand se confrunta cu un mediu extrem de dificil", a subliniat directorul executiv Concordia.
Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat joi ca sindicatele si patronatele au acceptat, in cadrul discutiilor din Consiliul National Tripartit, propunerea de majorare a salariului minim brut la 3.000 de lei, cu 200 de lei netaxabili. Potrivit acestuia, salariul brut in constructii creste la 4.000 de lei, anul viitor.
 
hiltiTotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
VEGO
concelex
strabag nivel 1
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
konsent
BogArt
quadratum
rigips
AED
DRS
EDIT-Structural
leviatan
GEWISS
Ubitech
Arduro
EURO BUILD
Acvatot 2019
noark
ELECTROGRUP
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<