Agenda Constructiilor
Marti, 31 Martie 2020
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - COVID-19: Linie TELVERDE la care se pot obtine informatii despre coronavirus
COVID-19: Linie TELVERDE la care se pot obtine informatii despre coronavirus Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 27 Feb 2020 14:09
La nivelul Institutului National de Sanatate Publica din subordinea Ministerului Sanatatii a fost operationalizata linia TELVERDE, destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID-19 (coronavirus).
Cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID-19 pot apela numarul 0800800358.
"Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TELVERDE. Programul de functionare a liniei este zilnic, intre orele 08:00 si 23:00, inclusiv in zilele de sambata si duminica. La aceasta linie telefonica pot fi solicitate informatii despre modul in care se manifesta virusul, modalitati de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva. Reiteram faptul ca linia telefonica TELVERDE este strict pentru informarea cetatenilor si nu este un numar de urgenta!", precizeaza reprezentantii Grupului de Comunicare Strategica.
In cazul in care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situatii trebuie anuntate la numarul unic de urgenta 112.
 
Situatia curenta
Pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), astfel ca nu se poate vorbi de o epidemie. Barbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucuresti, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, este in stare buna si nu prezinta simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital si se afla in monitorizare, clinic si biologic. De asemenea, a fost extinsa ancheta epidemiologica pentru a identifica si testa persoanele cu care cetateanul roman purtator al virusului a intrat in contact, mai precizeaza oficialii.
In prezent, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals sunt in lucru un numar de 17 probe biologice.
In contextul aplicarii masurilor necesare pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu noul coronavirus, autoritatile nationale cu responsabilitati in gestionarea acestui tip de eveniment monitorizeaza permanent situatia la nivel national si international.
In acest moment, 99 de persoane se afla in carantina, iar 5.667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.
In ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 (cele mai multe din Bucuresti - 59) cu privire la Coronavirus.
 
ALLBIMCOVID-19TeraSteelACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere