Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Sase din zece angajatori au bugetat majorari salariale pentru 2023
eJobs: Sase din zece angajatori au bugetat majorari salariale pentru 2023 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 22 Mar 2023 14:41
Majorarea salariilor continua sa se afle pe lista de prioritati a angajatorilor si in 2023. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs Romania, 6 din 10 companii spun ca au bugetat mariri salariale pentru acest an, asta in conditiile in care 73,7% au adoptat aceasta masura si anul trecut.
„2022 a fost un an in care cea mai mare parte a angajatilor au putut sa isi renegocieze salariile pentru ca piata le-a creat contextul favorabil in acest sens. Pare ca si 2023 este in aceeasi linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au facut anul trecut includ majorari salariale in medie cu 5% - 10%. Este o marja procentuala aplicata si anul trecut, in cea mai mare parte a cazurilor. Chiar daca majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflatia, au preferat sa aloce mariri salariale la nivelul intregii companii, stiind ca acesta, este pana la urma, principalul criteriu care ii determina pe candidati sa isi schimbe jobul”, spune Ana Calugaru, Head of Communications in cadrul eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.
Un sfert dintre respondentii sondajului spun ca salariile nu vor creste cu mai mult de 5% anul acesta, in timp de 37,5% au programate mariri intre 5% si 10% comparativ cu anul trecut. 20,8% anunta majorari de 10% - 20%, iar 12,5% spun ca vor fi ajustate cu inflatia.
Exista deja o aliniere din punctul de vedere al acordarii acestor cresteri, respectiv 68,2% dintre angajatori spun ca ele vor viza toti angajatii din companie. 18,2% declara ca fiecare manager de departament va decide ce angajati vor primi salarii marite, in functie de performanta acestora. 9,1% au bugetate cresteri in special pentru angajatii din pozitii entry level, iar 4,5% le vor directiona catre specialistii din companie, ca metoda de retentie.
„21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm ca nu vor aplica o astfel de masura in 2023, iar principalul motiv pe care il invoca in acest sens este faptul ca se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei. Un alt argument, mentionat de 12% dintre respondenti, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot sustine cresteri salariale in acest an”, explica Ana Calugaru.
Vanzarile, resursele umane, productia, telecomunicatiile, IT-ul, bankingul si agricultura sunt principalele domenii in care sunt stabilite cresteri salariale in lunile care urmeaza. Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din Bucuresti (47,7%), urmatoarele judete, din punctul de vedere al reprezentativitatii, sunt Cluj, Mures, Prahova, Brasov, Constanta, Timis, Bacau si Suceava. Sondajul a fost realizat in luna februarie, pe un esantion de 130 de companii angajatoare.
 
SISECAMhiltiTotalEnergiesRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
BogArt
theda mar
GEWISS
quadratum
Ubitech
Acvatot 2019
konsent
AED
leviatan
noark
Arduro
concelex
SSAB
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
DRS
VEGO
SIGM
ELECTROGRUP
rigips
CONCEPT STRUCTURE
EURO BUILD
MAKITA
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<