Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - GENESIS: Un angajat din trei ia in calcul schimbarea locului de munca in anul 2022
GENESIS: Un angajat din trei ia in calcul schimbarea locului de munca in anul 2022 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 16 Dec 2021 13:06
Spatiile de lucru au ramas un factor decisiv in luarea deciziilor privind alegerea locului de munca, in contextul in care sanatatea birourilor este in continuare esentiala pentru recastigarea increderii angajatilor, iar pandemia nu da semne ca se apropie de final. Astfel, asteptarile angajatilor legate de spatiile de lucru raman ridicate, iar peste o treime dintre ei spun ca ar putea lua in calcul o schimbare de job in 2022 bazata inclusiv pe motive legate de siguranta biroului lor sau de sistemul de lucru planificat de angajator pentru anul viitor, arata un sondaj initiat recent de Genesis Property in randul a 1.100 de angajati din toata tara.
Peste 81% dintre respondenti sunt de parere ca vor lucra in sistem hibrid sau doar de la birou in 2022, in timp ce doar 11% cred ca angajatorul va opta ca echipa sa continue sa lucreze doar de acasa incepand din ianuarie, desi pandemia continua sa evolueze si riscurile pentru sanatate sunt in continuare ridicate. In acest context, tot mai multi simt nevoia ca biroul lor sa se adapteze nevoilor actuale si sa le ofere un cadru mai potrivit si mai sigur pentru a lucra.
Astfel, mai mult de jumatate dintre angajatii din Romania (55%) mizeaza pe o transformare radicala a birourilor companiei anul viitor, iar cei mai multi dintre ei vor sa vada atat o imbunatatire din punct de vedere al sistemelor sanitare (61,5%), cat si spatii interioare create special pentru a stimula starea de bine (47,5%) si colaborarea in siguranta a echipelor (37,8%). In acelasi timp, doua treimi dintre angajati ar dori sa aiba mai multa lumina naturala in interiorul spatiilor de lucru si mai mult spatiu verde in jurul cladirilor, doua metode de a stimula creativitatea si reduce stresul de la locul de munca.
„Dupa aproape doi ani de la inceputul pandemiei, tot mai multi romani au devenit mai optimisti in ceea ce priveste evolutia lor profesionala, pe masura ce campania de vaccinare a accelerat in toamna acestui an, iar o parte semnificativa s-a intors macar partial la birou. Astfel, aproape trei sferturi dintre angajati considera ca 2022 va aduce o evolutie favorabila a vietii lor profesionale, un semn firesc al cresterii increderii oamenilor in economie si in atenuarea efectelor pandemiei anul viitor”, spune Teodor Stoica, director de resurse umane in cadrul Genesis Property.
Aproape trei sferturi dintre angajati cred ca viata lor profesionala va evolua in bine in 2022. Perspectivele sunt sustinute si de perceptia lor privind evolutia companiei in care lucreaza, despre care 47,1% cred ca va fi buna in 2022, iar 24,4% chiar foarte buna, intr-un context in care 33% dintre cred ca si economia Romaniei va fi pe trend ascendent anul viitor.
Sanatatea spatiilor de lucru, tot mai importanta in alegerea jobului
Cerintele angajatilor legate de spatiile de lucru raman importante. Astfel, circa o treime dintre angajati vor sa vada in birouri tehnologii touchless pentru un grad de siguranta si confort mai mare si sisteme logistice de ajutor rapid in cazul unor riscuri la adresa sanatatii angajatilor.
Mare parte dintre masurile pe care si le doresc angajatii din Romania sunt recomandate si de standardul IMMUNE Building Standard™, dezvoltat de compania romaneasca Genesis Property in 2020 tocmai pentru a evalua, certifica si monitoriza sanatatea spatiilor interioare. Standardul se bazeaza pe 135 de criterii coerente care ofera proprietarilor cladirii sau companiilor instrumentele necesare pentru a monitoriza si ajusta starea de sanatate a spatiilor de lucru.
Sondajul Genesis Property privind perceptia angajatilor despre sanatatea cladirilor a fost desfasurat, la nivel national, in septembrie - octombrie 2021 prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.100 de utilizatori de internet din Romania. Aproape 54% dintre participanti sunt femei, peste 50% au varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, iar 53% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
EDIT-Structural
noark
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ness project
strabag nivel 1
theda mar
rigips
Ubitech
MAKITA
quadratum
siniat
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander