Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Ministrul Muncii: 200.000 de contracte de munca, suspendate in aceasta saptamana
Ministrul Muncii: 200.000 de contracte de munca, suspendate in aceasta saptamana Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 20 Mar 2020 16:50
Un numar de 200.000 de contracte de munca suspendate au fost inregistrate in aceasta saptamana, conform ministrului Muncii, Violeta Alexandru.
 
"Din datele pe care le avem la dispozitie in Registrul Electronic al Evidentei Salariatilor - Revisal, rezulta un numar de aproximativ 200.000 de contracte de munca suspendate in aceasta saptamana. Sigur, situatia este in evolutie, dar nu se vede o evolutie ingrijoratoare in acest moment, in sensul ca cifrele nu variaza foarte mult de la o zi la alta. E o situatie grava faptul ca 200.000 de oameni nu mai au contractele in plina forta si le au suspendate, in mod evident este o situatie foarte grea. Nu vad inca schimbari de la o zi la alta. De aceea noi ne-am pregatit cu o estimare in jurul cifrei de 300.000 - 400.000 (de contracte de munca suspendate, n.r.) pentru aceasta perioada, acoperita de decretul presedintelui (starea de urgenta, n.r.)", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi 24.
 
Ministrul Muncii a mai precizat ca prioritatea Guvernului ramane, in continuare, sprijinirea financiara a angajatilor intrati in somaj tehnic.
 
"Urmarim in permanenta evolutia lucrurilor si, in mod evident, vor urma noi decizii, in functie de evolutia acestor indicatori. Banii sunt disponibili, Ministerul Finantelor s-a mobilizat, premierul urmareste cu strictete toate aceste decizii si vom lua decizii pe masura ce lucrurile se vor schimba in perioada urmatoare. Pentru moment, vrem sa ajunga cu promptitudine sprijin la primii angajati care se confrunta cu probleme in veniturile de care au nevoie pentru a trai, si daca sunt evolutii, suntem pregatiti sa le facem fata prin noi masuri pe care Guvernul le va lua", a precizat Violeta Alexandru.
 
Ministrul Muncii a mai spus ca Ministerul Economiei va finaliza rapid procedurile de acordare a certificatului de situatie de urgenta, pe baza caruia angajatii cu contractele suspendate vor putea primi indemnizatia de somaj tehnic.
 
"Sunt convinsa ca ministrul Economiei, Virgil Popescu, va face o organizare in minister, astfel incat oamenii sa primeasca certificatul de situatie de urgenta in cel mai scurt timp. (...) Certificatul se va atribui unor societati comerciale care si-au inchis activitatea ca urmare a deciziilor luate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Va asigur ca toti colegii mei sunt constienti de faptul ca aceste decizii luate de stat pentru prevenirea raspandirii epidemiei de coronavirus lasa, dintr-o data, un numar important de salariati intr-o situatie critica. De aceea, n-am niciun motiv sa cred ca Virgil Popescu nu va lua masuri foarte rapid pentru ca oamenii sa nu astepte dupa acest certificat si procedurile sa fie cat mai simple si mai rapide cu putinta", a subliniat Violeta Alexandru.
 
Ministrul muncii a mai spus ca angajatorii vor putea obtine certificatul de situatie de urgenta incepand cu luna aprilie, pentru fi disponibila o situatie completa a lunii martie, si ca angajatorii pot accesa resursele prin agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca.
 
VideoConfAC-iulCOVID-19TeraSteelACADbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
elmas 2017
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere