Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - USR solicita Guvernului ca majorarea salariului minim sa nu fie impozitata
USR solicita Guvernului ca majorarea salariului minim sa nu fie impozitata Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 21 Nov 2022 13:13
USR cere Guvernului ca majorarea salariului minim pe care Coalitia PSD-PNL o promite incepand cu 1 ianuarie 2023 sa nu fie impozitata, astfel incat sa fie o crestere reala de venituri in buzunarele oamenilor si nu in cele ale statului.
Guvernul are tot interesul sa tot creasca salariul minim brut in loc sa il creasca pe cel net prin neimpozitare, pentru ca, atunci cand creste salariul minim brut, cresc impozitele pe care le ia statul.
„Guvernul foloseste salariul minim ca o arma fiscala pentru a lua mai multi bani din mediul privat. De aceea, creste salariul minim brut in loc sa il creasca pe cel net prin neimpozitare. In plina criza, statul trebuia sa reduca taxarea muncii, asa cum propune USR, prin eliminarea taxarii echivalentului unui salariu minim. Nu sa supraimpoziteze munca, asa cum a facut-o Guvernul PSD-PNL”, sustine Claudiu Nasui, deputat USR, fost ministru al Economiei.
Cresterea de 450 de lei pe care o promite Guvernul va insemna doar 250 de lei in portofelul angajatilor, daca se taxeaza integral. In schimb, daca aceasta suma nu este impozitata de stat, toti banii vor ramane la cei care muncesc si trebuie sa faca fata scumpirilor. La un salariu minim de 2.550 de lei brut, angajatii primesc 1.524 de lei net, iar la un salariu minim de 3.000 de lei brut, angajatii primesc 1.774 de lei net, dupa toate taxele.
„Guvernul se lauda ca va creste veniturile angajatilor cu salariul minim cand, de fapt, isi va creste incasarile la buget pentru a angaja la stat mai multe pile, cunostinte, relatii. Asteptam sa ne contraziceti, ridicand valoarea salariului minim fara a taxa aceasta crestere. Lasati banii in buzunarele oamenilor!”, spune deputatul USR Cristian Seidler.
Asteptarile de la Ciolacu si Ciuca sunt minime. Marti, senatorii PSD-PNL-UDMR din comisiile de buget si munca au respins initiativa legislativa a USR privind eliminarea taxelor pe salariul minim.
Masura „Zero taxe” ar avea consecinte benefice in special pentru cei cu venituri mici, ar reduce saracia, ar incuraja munca, ar activa forta de munca si ar tine oamenii activi in Romania. Toate aceste argumente nu au convins senatorii coalitiei, desi Romania este campioana la impozitarea muncii si nu este normal ca aproape jumatate din salariul brut sa fie platit statului, sub forma de taxe si impozite.
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
quadratum
FRONTALE
noark
Ubitech
leviatan
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
CDS
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander