Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Iulie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Violeta Alexandru: Romania a gestionat eficient procesarea cererilor de somaj tehnic
Violeta Alexandru: Romania a gestionat eficient procesarea cererilor de somaj tehnic Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 28 Mai 2020 14:32
Romania a gestionat eficient procesarea cererilor pentru somajul tehnic si efectuarea platilor, in comparatie cu alte tari membre ale Uniunii Europene, a afirmat, joi, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, conform Agerpres.
"In esenta, prin comparatie cu alte tari membre UE in legatura cu care m-am informat, in contextul unor consultari mai largi pe care le-am avut in ultima perioada cu omologii mei, cu ministrii Muncii, constat ca Romania a gestionat eficient procesarea cererilor pentru somaj tehnic si de efectuare a platilor. Sunt si disfunctionalitati ici si colo, dar pentru un sistem public cum este sistemul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si pentru ANEPIS (Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, n.r), in conditiile de exceptionalitate a masurii luate, parerea mea este ca ne-am miscat relativ bine si ca rezultatele s-au vazut in efectuarea efectiva a platilor. Suntem in plin proces de pregatire a platilor pentru luna mai. La inceputul lunii iunie se pot depune pentru luna mai si toata lumea este pe pozitii, pregatita sa efectueze platile", a declarat Violeta Alexandru, in cadrul videoconferintei "VorbIMM despre: restartarea si flexibilizarea fortei de munca".
Ministrul Muncii a mai spus ca au fost facute o serie de recomandari privind modul cum ar trebui sa fie reluata activitatea pentru protejarea sanatatii salariatilor si bineinteles a angajatorului.
"Intentia vadita este de a sprijini intreprinderile mici si mijlocii, marii angajatori, sa isi reia activitatea. Ne propunem sa sprijinim revenirea in mod responsabil in activitate", a mentionat Violeta Alexandru. Aceasta a subliniat ca au fost facute o serie de recomandari privind modul cum ar trebui sa fie reluata aceasta activitate pentru protejarea sanatatii salariatilor, dar si a angajatorului.
"Toate aceste discutii, masurile si deciziile luate prin legislatie primara sau prin legislatie secundara indica preocuparea Guvernului de a sprijini sectoarele din economie sa isi reaia activitatea. Unele insa, din motive evidente, acele sectoare in care activitatea presupune participarea unui numar mare de persoane vor ramane pentru inca o perioada subiect al deciziilor de pastrare a stadiului actual de inchidere a activitatii, dar ele vor fi foarte putine, de aceea o sa ma refer la cele active mai mult in interventia mea, insa precizez ca masura somajului tehnic va ramane in vigoare exclusiv in acele sectoare in care activitatea va ramane inchisa. (...) Acele activitati care raman inchise ca sunt principale, ca sunt conexe, ca sunt parte a unui lant, orice companie care are activitatea inchisa ca urmare a deciziilor autoritatilor poate beneficia in continuare de somaj tehnic pe durata mentinerii deciziei de inchidere a activitatii", a mai spus ministrul Muncii.
Violeta Alexandru a mai subliniat ca toate acele entitati care, in baza deciziei autoritatilor nu isi pot realua activitatea, vor fi sustinute in continuare pe perioada in care aceasta decizie de suspendare, de inchidere a activitatii este solicitata de catre autoritati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelVideoConfAC-iulACADCOVID-19bluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
elmas 2017
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere