Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ADEPLAST: Actionarii au decis vanzarea companiei catre grupul Sika
ADEPLAST: Actionarii au decis vanzarea companiei catre grupul Sika
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 25 Nov 2019 11:03
Actionarii Adeplast SA au decis sa vanda societatea catre grupul elvetian Sika AG, un jucator global pe piata materialelor chimice pentru constructii. Aceasta tranzactie indeplineste dorinta regretatului Marcel Barbut, fondatorul Adeplast, care a transformat societatea, de la inceputurile sale modeste, in cel mai important producator de termoizolatii din Romania si intr-un competitor regional in Europa de Sud-Est. Tranzactia este conditionata de autorizarea Consiliului Concurentei.
Sika este o societate de materiale chimice specializate, cu o pozitie importanta pe piata dezvoltarii si productiei de sisteme si produse de etansare, lipire, amortizare, consolidare si protectie utilizate in sectorul constructiilor si in industria auto. Sika are filiale in 101 tari din intreaga lume si detine peste 300 de unitati de productie. Cu peste 24.000 de angajati, Sika previzioneaza o cifra de afaceri ce va depasi  8 miliarde de franci elvetieni in anul fiscal 2019. 
"Adeplast reprezinta munca de o viata a tatalui nostru, Marcel Barbut si este o poveste minunata de succes a unui roman. Speram ca Sika va continua aceasta poveste si va duce societatea pe culmi si mai inalte, ca parte a unuia dintre cele mai importante grupuri din aceasta industrie la nivel european, in timp ce noi ne pregatim sa ne urmam propriul drum", a declarat Alexander Barbut, reprezentantul actionarilor Adeplast. La randul sau, Daniel Stancescu, directorul general al Adeplast, a precizat: "Cu Sika de partea sa, Adeplast isi va intari fortele, atat ca angajator atractiv, cat si ca partener de incredere si contribuitor important la economia tarii".
"Adeplast este un lider consacrat al industriei, ce va consolida semnificativ prezenta produselor noastre de finisaje pentru constructii pe piata aflata in plina expansiune din Romania. Imbunatatirea accesului la canalul de distributie va oferi oportunitati interesante de cross-selling, va creste penetrarea noastra pe piata si va permite dezvoltarea continua a ambelor societati", a mentionat Ivo Schädler, Manager Regional Sika EMEA.
***
Adeplast are sediul in Ploiesti si produce o gama larga de mortare pentru constructii si izolatii termice (EPS) pentru solutii de anvelopare a constructiilor. Societatea opereaza patru fabrici moderne in Oradea, Ploiesti, Roman si Isalnita, care asigura acoperire nationala, avand potentialul de a deservi si tarile invecinate. Cu 470 de angajati, Adeplast a realizat o cifra de afaceri de 474 milioane de lei in anul 2018. Societatea a fost fondata in 1993 in Oradea de catre Marcel Barbut.
Proprietarii Adeplast au fost asistati in aceasta tranzactie de catre ALANTRA si BI Corporate Finance, precum si de casa de avocatura Wolf Theiss.  
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19TeraSteelALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere