Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BASF si-a planificat investitii de 4 miliarde euro in 2015
BASF si-a planificat investitii de 4 miliarde euro in 2015
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 27 Feb 2015 15:00
Grupul german BASF, ce deruleaza in Romania activitati de comercializare a aditivilor si produselor chimice pentru constructii, prin intermediul subsidiarelor BASF SRL si BASF Coatings Services SRL, a raportat o crestere cu 0,5% a vanzarilor din 2014, pana la 74,3 miliarde euro, in conditiile unui profit operational de 7,4 miliarde euro (+4%). La nivel national, oferta companiei include de la aditivi pentru betoane pana la sisteme de consolidare cu materiale compozite si protectie catodica, mortare pentru turnare, elemente de etanseizare, hidroizolare si pentru reabilitarea betonului, sisteme de pardoseli performante, precum si produse pentru izolare termica si fonica. "Ne-am indeplinit toate obiectivele in 2014 si am inregistrat o majorare a profitabilitatii, in pofida contextului economic dezamagitor din Europa. Ne-am consolidat pozitia pe piata internationala a produselor chimice si, in prezent, avem un sistem de control al costurilor foarte eficient", a declarat Kurt Bock, CEO al grupului BASF.
La o baza de raportare trimestriala, in ultimele trei luni ale anului trecut, vanzarile grupului s-au stabilizat la nivelul de circa 18 miliarde euro consemnat in aceeasi perioada din 2013, in timp ce, din punct de vedere cantitativ, livrarile s-au majorat cu 1%.
Pentru 2015, conducerea corporatiei germane estimeaza o crestere usoara a cifrei de afaceri si o stabilizare a profitului operational, in contextul in care se vor mentine principalele dificultati si incertitudini in mediul international de afaceri. "Preturile petrolului si ale materiilor prime sunt volatile, la fel si cursul de schimb valutar. Activitatea pe pietele emergente se desfasoara la un nivel scazut, iar economia globala este destabilizata de conflicte geopolitice. Totusi, in 2015, anticipam ca economia internationala, productia industriala si sectorul produselor chimice se vor inscrie pe un trend de crestere, ce se va reflecta in vanzarile grupului", a mai spus Kurt Bock.
Astfel, conform prognozelor realizate de conducerea BASF, in 2015 va fi inregistrata o crestere economica globala de 2,8%, o majorare a cererii pe segmentul produselor chimice (cu exceptia celor farmaceutice) cu 4,2%, o rata de schimb de 1,2 dolari pentru un euro si un pret mediu al petrolului (de tip Brent) cuprins intre 60 si 70 de dolari.
In acest an, grupul BASF va incepe productia in cadrul mai multor fabrici in constructia carora a investit in ultimii ani si care vor fi functionale in conditii optime, potrivit estimarilor companiei, in urmatorii 10-20 de ani. Astfel, vor fi deschise unitatile de fabricatie a produselor chimice pe baza de poliuretan din Ludwigshafen (Germania) si din Chongqing (China), precum si unitatea de productie a acidului acrilic si polimerilor din Camaçari (Brazilia). Avand in vedere finalizarea marilor proiecte aflate in derulare la nivelul holdingului, pentru 2015 a fost planificat un buget de investitii de 4 miliarde euro, mai redus fata de nivelul de 5,1 miliarde euro din 2014.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
CDS
quadratum
noark
concelex
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
viarom
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
siniat
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander