Agenda Constructiilor
Luni, 10 August 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BASF: Sunt estimate cresteri de pana la 14% pe piata aditivilor pentru betoane
BASF: Sunt estimate cresteri de pana la 14% pe piata aditivilor pentru betoane
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 10 Iun 2013 09:01
Previziunile pentru piata locala a aditivilor si produselor chimice pentru betoane sunt pozitive, afacerile din domeniu urmand a creste, in perioada 2014-2015, cu 13%-14% pe an, potrivit estimarilor Madalinei Teodorescu, manager al diviziei pentru constructii din cadrul BASF Romania, lider al sectorului local de profil. Previziunile se bazeaza pe faptul ca tara noastra se inscrie pe directia cresterii nivelului de tehnologie si calitate. "Estimam ca urmatorii doi ani vor fi buni pentru piata de betoane si, implicit, pentru cea a produselor chimice specifice. In 2011 si 2012 activitatea din domeniu a stagnat, situatie care s-a remarcat si in primul trimestru din 2013. Am observat, insa, variatii in ceea ce priveste structura produselor si ponderile vanzarilor diferitelor tipuri de aditivi comercializati. Astfel, s-a constatat o sporire a cererii de aditivi super-plastifianti, in detrimentul celor uzuali, de tip plastifiant, ceea ce poate insemna ca piata de betoane s-a dezvoltat in directia cresterii nivelului de performanta si calitate. Contractorii au solicitari mai complexe referitoare la beton, iar proprietatile materialului in momentul turnarii primeaza in fata celor de la locul prepararii acestuia", a declarat Madalina Teodorescu. Potrivit estimarilor reprezentantului BASF Romania, nu exista date disponibile privind valoarea pietei locale de aditivi pentru betoane, insa, conform datelor proprii, aceasta ar putea ajunge la circa 17 milioane de euro pe an.
 
Investitii importante in laboratoarele de cercetare
BASF Romania nu are in vedere efectuarea unor investitii in extinderea capacitatii de productie detinute la Ploiesti, deoarece aceasta este suficienta pentru cererea existenta in prezent pe piata cat si pentru acoperirea cresterilor din piata pe care le estimam pe termen mediu. "Fondurile pe care le vom investi in acest an vor fi directionate, preponderent, catre dezvoltarea tehnologica a celor doua laboratoare de cercetare proprii, precum si catre specializarea profesionala a echipei de lucru din Romania", a precizat Madalina Teodorescu. Regiunea in care BASF a inregistrat cele mai mari vanzari este reprezentata de zona de vest a tarii, cele mai solicitate produse fiind aditivii super-plastifianti din gama PCE Glenium. "Tehnologia Glenium Sky - cea mai noua solutie BASF in domeniul aditivilor pentru betoane - asigura atat mentinerea pentru un timp indelungat a lucrabilitatii betonului proaspat, cat si o dezvoltare rapida a rezistentelor. Mai mult, aditivii respectivi permit obtinerea de betoane stabile, coezive, fara fenomene de separare sau spumare", a explicat managerul companiei.
***
BASF Romania este subsidiara locala a liderului mondial in domeniul chimic, concernul german BASF, cu afaceri anuale de peste 72 miliarde euro. La nivel national, compania comercializeaza o gama completa de aditivi, de la produse traditionale, pana la materiale ce raspund unor exigente speciale legate de controlul hidratarii cimentului, anti-fisurare sau contractare etc. Pentru informatii suplimentare, www.construction.basf.ro
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19allbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere