Agenda Constructiilor
Marti, 07 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - MACON: Continuare a programului de investitii pana in 2014
MACON: Continuare a programului de investitii pana in 2014
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2011 12:17
 
Marius Dumitru Marian (varsta 50 ani)
Functia/Firma: CEO, Macon - Deva;
Experienta profesionala: 17 ani in diverse functii de top management.
 
Piata de BCA din Romania a consemnat, potrivit estimarii managerului companiei Macon - Deva, o scadere de aproximativ 5%-6% a volumelor comercializate in primul semestru al acestui an, fata de aceeasi perioada din 2010. In ceea ce priveste evolutia acestui sector in 2012, previziunile sunt incerte, deoarece exista o serie de interdependente cu pietele conexe, al caror efect este dificil de stabilit. Segmentul constructiilor este dependent de o serie de factori economici si sociali (nivelul salariilor, somaj etc.), precum si de restrictiile in ceea ce priveste creditarea, iar intreaga economie romaneasca este influentata de dinamica celei internationale.
 
- Cum a afectat recesiunea comportamentul clientilor de materiale pentru zidarie?
- Cei trei ani de criza economica pe care i-am strabatut au avut si efecte pozitive, in special in ceea ce priveste mentalitatea populatiei. Ca urmare a scaderii nivelului de trai si a veniturilor, pe fondul cresterii costului energiei, cetatenii au fost nevoiti sa invete sa economiseasca. Mai mult, au inceput sa se gandeasca la modalitatile de economisire energetica pe termen lung. Concret, clientii inteleg acum faptul ca utilizarea unor materiale de zidarie eficiente din punct de vedere energetic aduc avantaje mult mai mari decat cele realizate pe moment, in faza de constructie, prin folosirea unor produse ieftine si de slaba calitate. Astfel, in ultimul timp, am constatat o analiza mai atenta din partea consumatorilor si o orientare accentuata a acestora catre produse cu o eficienta energetica superioara, firma noastra oferind materiale de top din acest punct de vedere.
- Care sunt obiectivele companiei pe termen mediu?
- Principalul nostru obiectiv este reprezentat de consolidarea pozitiei de lider pe piata de BCA din Romania. In acest sens, in pofida incertitudinilor din bransa materialelor de constructii, continuam derularea programelor de investitii, in scopul cresterii performantei operationale si reducerii costurilor. Incepand din luna mai 2011, am demarat un proiect in valoare de doua milioane de euro, pentru instalarea unei centrale termice la fabrica din Oradea. Finalizarea obiectivului va avea loc in luna februarie 2012, moment in care unitatea va beneficia de cel mai modern sistem de generare a aburului industrial, necesar realizarii de BCA, iar efectele vor consta in reducerea costurilor de fabricatie si imbunatatirea semnificativa a parametrilor calitativi ai materialelor produse la Oradea. Investitiile vor continua pana in anul 2014, urmand a fi montate instalatii de cogenerare a energiei electrice atat la fabrica din Oradea, cat si la cea din Deva.
- Mentionati principalele probleme pe care le intampinati.
- Nivelul scazut al lucrarilor de infrastructura, al accesarii fondurilor europene si al atragerii investitiilor straine directe continua sa aiba un impact negativ asupra pietei constructiilor si, implicit, asupra sectorului materialelor de constructii. De asemenea, cresterea ratei somajului, nesiguranta locului de munca si scaderea nivelului de trai au influente directe asupra cererii de produse pentru constructii. Totodata, suntem afectati de introducerea pe piata a unor materiale de calitate indoielnica, livrate la preturi foarte mici, provenind atat din productia interna, cat mai ales din import. In opinia noastra, aceasta nu este doar o problema individuala a Macon, ci vizeaza intreaga bransa a furnizorilor ce promoveaza - ca principal atribut - calitatea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
leviatan
noark
concelex
CDS
ness project
theda mar
strabag nivel 1
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
rigips
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander