MACON: Inceput favorabil de an pentru vanzarile de BCA si prefabricate din beton |
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 26 Mai 2014 15:06 |
![]() Totodata, vanzarile de elemente prefabricate din beton ale companiei, utilizate la lucrarile de infrastructura rutiera, constructii civile/ industriale, stalpi din beton etc., au crescut, in intervalul analizat, cu 15%, in pofida blocajului investitiilor in infrastructura, care au generat o scadere de 25% pe acest segment in primul trimestru din 2014.
Pentru categoria de produse din teracota, vanzarile realizate de Macon in primele patru luni ale anului in curs indica o crestere cu 21% fata de perioada similara din 2013. "Realizarile acestei linii de business au fost posibile si datorita investitiei finalizate in luna august 2013, odata cu instalarea unui nou cuptor de ardere a cahlelor de teracota, o premiera in industria autohtona de profil", a mai spus managerul Macon.
Estimari prudente pentru 2014, din cauza lipsei de investitii
Reducerea investitiilor in infrastructura, scaderea gradului de absorbtie a fondurilor europene in al doilea trimestru al acestui an si mentinerea riscurilor legate de incidentele de plata reprezinta principalele piedici in dezvoltarea pietei constructiilor in acest an, potrivit lui Marius Marin. "In plus, continuarea calendarului de liberalizare a pretului la gaze, introducerea accizei suplimentare la carburanti sau taxa pe constructiile speciale genereaza efecte negative asupra industriei producatoare de materiale de constructii. Consideram ca un obiectiv strategic al politicilor guvernamentale ar trebui sa fie ca industria constructiilor si a materialelor sa reprezinte minimum 10% din PIB-ul Romaniei in intervalul 2014-2018, iar pentru aceasta este necesara o strategie reala pe termen mediu pentru sprijinirea industriei autohtone si nu promovarea unor masuri care sa influenteze negativ activitatea acestui sector industrial vital pentru economia Romaniei. Constatam cu ingrijorare ca Ordonanta 13/2014 a intrat in vigoare intr-o forma ambigua, astfel incat aceasta nu functioneaza si sprijinul promis de Guvern marilor consumatori industriali nu se materializeaza. Din aceste considerente, solicitam modificarea Ordonantei 13/2014, fie specificand clar mentinerea pretului din ianuarie (72 lei/MWh) pe tot parcursul anului 2014, fie suprataxand producatorii de gaze pentru veniturile suplimentare provenite din liberalizare intr-o proportie de 99%", a explicat managerul.
In ceea ce priveste taxa pe constructiile speciale, Marius Marin considera ca este absolut necesara anularea sau modificarea acesteia in sensul calcularii la valoarea ramasa neamortizata si nu la cea de inventar, precum si excluderea din baza de calcul a activelor aflate in conservare.
Potrivit celor mai recente date disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, in 2012 Macon a realizat o cifra de afaceri de 110 milioane de lei (circa 25 milioane de euro). Pentru informatii suplimentare, click aici!
|