Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PPTT: Intensificare a demersurilor de reglementare a pietei
PPTT: Intensificare a demersurilor de reglementare a pietei
Producatori & Furnizori 05 Sep 2011 12:32
 
Valentin Petrescu
Functia: Presedinte al PPTT
 
Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) reprezinta, incepand cu anul 2001, interesele producatorilor de ferestre/fatade cortina din Romania, precum si pe cele ale unui numar important de furnizori internationali de sisteme. In cei 10 ani de activitate, organizatia a reprezentat interesele membrilor sai atat in raport cu autoritatile publice, cat si cu beneficiarii finali. De asemenea, prin aderarea la o serie de organisme de notorietate mondiala (cum ar fi IFT Rosenheim sau Eurowindoor), a fost obtinuta o mai buna conectare la realitatile pietei europene de profil. In perioada recesiunii, PPTT a derulat o activitate intensa, concretizata prin promovarea unor proiecte menite sa revigoreze acest domeniu de activitate.
 
- Care sunt principalele subiecte aflate, in prezent, in atentia organizatiei pe care o conduceti?
- Perioada actuala se caracterizeaza prin incercari sustinute de a contracara diminuarea semnificativa a activitatii firmelor din bransa pe cele mai diverse cai. In conditiile accentuarii concurentei pe o piata restransa, introducerea pe piata a produselor de calitate corespunzatoare utilizarii preconizate este un obiectiv major al patronatului. Instrumentele care contribuie la realizarea acestui scop sunt: aplicarea corecta a marcajului CE si colaborarea cat mai stransa cu organele de verificare/control ale statului, respectiv Inspectoratul de Stat in Constructii. In aceeasi directie se indreapta eforturile pentru oficializarea proiectului de certificare tehnico-economica a operatorilor din domeniul constructiilor - initiativa derulata in parteneriat cu Patronatul Societatilor din Constructii (PSC) . prin care atestatul profesional, eliberat voluntar in acest moment va avea un caracter de obligativitate in vederea accesului la lucrari cu un grad ridicat de complexitate.
- Care este strategia pe termen scurt, mediu si lung a PPTT?
- Pentru viitorul imediat, ne propunem, in principal, sa asiguram sustinerea financiara a activitatii patronatului pe cai diferite fata de cele utilizate pana in prezent, deoarece firmele producatoare au fost sever afectate de criza economica. Am hotarat, la nivelul Consiliului Director (CD) sa apelam la sprijinul furnizorilor de sistem - membri sau nu ai patronatului - care, in schimbul unor servicii de publicitate sa suplimenteze contributiile virate catre aceasta organizatie profesionala. Pe termen lung, dorim sa ne sporim influenta asupra organismelor de verificare, control si supraveghere a pietei, in vederea asigurarii unor conditii egale intre competitori, a unor metode comune de evaluare, precum si instalarii unui climat de concurenta loiala.
- Au fost consemnate imbunatatiri in planul relatiilor cu autoritatile publice?
- Au avut loc intalniri cu conducerea ISC si cu oficiali ai ministerelor implicate, in vederea unor actiuni comune si implementarea programelor propuse de PPTT ("Rabla" si "Fereastra Termoizolanta"). Inca nu am remarcat progrese din acest punct de vedere ambele solutii aflandu-se intr-un proces de analiza.
- Cum comentati posibilitatea reabilitarii energetice a imobilelor din Romania prin intermediul unor fonduri structurale?
- Finantarea proiectelor de acest tip din fonduri europene este o idee care trebuie luata in considerare, care poate asigura controlul achizitiilor, pretului si calitatii produselor utilizate. Astfel, s-ar reduce considerabil risipirea fondurilor publice si - ca o consecinta directa - ar putea fi reabilitat un numar mult mai mare de constructii. De asemenea, firmele de profil ar avea acces la proiecte pe tot teritoriul national, evitandu-se formarea unor zone "privilegiate", iar costurile pentru utilizatori ar fi nule.
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
hilti
FRONTALE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
leviatan
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu