Agenda Constructiilor
Sambata, 28 Septembrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Reveal & ProBCA: 80% dintre romani evalueaza locuinta dupa costurile de intretinere
Reveal & ProBCA: 80% dintre romani evalueaza locuinta dupa costurile de intretinere
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 24 Sep 2024 10:36
Cresterea costului vietii ii determina pe romani sa prioritizeze eficienta energetica a locuintelor pentru facturi mai mici. In acelasi timp, schimbarile climatice si reglementarile europene impun ca noile constructii si renovarile majore sa respecte standardul nZEB (cladiri cu un consum de energie aproape de zero).
Conform celui mai recent studiu de la Reveal Marketing Research, specialistii in constructii subliniaza importanta alegerii materialelor de constructie potrivite pentru a indeplini aceste cerinte, BCA-ul fiind un exemplu relevant datorita performantelor sale energetice ridicate.

Locuinta ideala ofera un echilibru intre confort si economiile de energie
Pentru 67% dintre romani, eficienta energetica este un atribut principal al casei ideale, iar specialistii in constructii descriu o locuinta eficienta energetic ca fiind una prietenoasa cu mediul, care nu genereaza costuri mari pentru iluminare, incalzire si racire si mentine o temperatura constanta in interior.
In plus, 80% dintre romani evalueaza valoarea unei locuinte in functie de costurile de intretinere. In acest context, specialistii mentioneaza factorii esentiali pentru imbunatatirea eficientei energetice a locuintei, care includ alegerea materialelor de constructie si a termoizolatiei, importanta tamplariei, selectarea sistemului de incalzire potrivit si economisirea energiei electrice prin solutii precum panourile fotovoltaice.
"Majoritatea clientilor se gandesc la coeficientul de energie in ziua de astazi si foarte multi solicita panourile fotovoltaice. De asemenea, pompa de caldura este o solutie valabila; desi necesita o investitie initiala mai mare, beneficiile pe termen lung justifica aceste costuri.", mentioneaza D. Lelia, Inginer proiectant constructor

Materialele de zidarie pot contribui semnificativ la izolatia termica si la eficienta energetica a cladirilor
Standardul nZEB (cladiri cu consum aproape zero de energie) pune accent pe utilizarea materialelor si tehnologiilor care imbunatatesc performanta termica a constructiilor.
"Normele actuale cer ca toate cladirile sa aiba un consum de energie aproape de zero; totusi, implementarea acestora poate fi provocatoare, mai ales din cauza costurilor initiale mai mari sau a necesitatii unor tehnici de constructie mai avansate." mentioneaza D. Ciprian, Inginer structurist
Potrivit studiului din anul 2023, 56% dintre specialisti mentionau ca una dintre principalele motivatii datorita careia prefera sa construiasca cu BCA este buna eficienta energetica a materialului, procent ce inregistra o crestere semnificativa fata de studiul anterior (49%).
In studiul realizat in anul curent, specialistii descriu BCA-ul ca oferind o rezistenta termica ridicata, datorita structurii sale poroase, care ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in interiorul cladirii, reducand astfel consumul de energie pentru incalzire si racire.
"BCA-ul are o eficienta termica superioara caramizii. Este usor de manevrat si de lucrat cu el. Nu permite aparitia igrasiei sau mucegaiului, daca este izolat corect, si pastreaza foarte bine temperatura interioara." mentioneaza P. Mihai, Inginer instalatii termice
In plus, acest material permite construirea de pereti relativ subtiri fara a compromite izolatia termica, ceea ce contribuie si la optimizarea spatiului interior, un avantaj important in proiectele moderne de constructie, in special in zonele urbane, unde spatiul este limitat.
Asadar, folosirea materialelor precum BCA-ul reprezinta un pas important in construirea durabila si in conformitate cu standardele nZEB, contribuind astfel la eficienta energetica si la reducerea impactului asupra mediului.
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
DRS
noark
MAKITA
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
ELECTROGRUP
SSAB
strabag nivel 1
Acvatot 2019
BogArt
konsent
CDS
quadratum
Arduro
SIGM
Ubitech
ness project
EDIT-Structural
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander